Sønderborgs største og mest alsidige Musikfestival

23. januar 2019 Kultur

Unge lovende musikere indtager scenerne, når Sønderborgs største og mest alsidige Musikfestival åbner dørene på Musikskolen på Skovvej for sjette gang lørdag den 2. februar kl. 15.

Festivalens omdrejningspunkt er naturligvis eleverne der er sluppet igennem det musikalske nåleøje: Optagelse på Musikalsk Grundkursus, MGK – trinnet lige før det professionelle liv som musiker. Festivalscenen får også besøg af tidligere medstuderende, hvoraf mange allerede studerer på musikkonservatorier i ind- og udland.

Artiklen fortsætter under annoncen

Festivalens hovednavn er Signe Juhl Trio

Signe Juhl er et af de herligste talenter på den danske jazzscene. Med fløjlsblød klang og fuldstændig uovertruffen teknik, gik Signe direkte fra musikkonservatoriet til studiet, hvor hun indspillede med Nikolaj Bentzon. På få år er det blevet til anmelderroste udgivelser, et overvældende, alsidigt repertoire såvel som solistrollen hos flere symfoniorkestre!

Glæd jer til en koncert med fodfæste, ikke kun i jazzen, men også i den amerikanske folkemusik, og få en smagsprøve til ørerne. Trioen hylder de gamle jazzlegender såvel som nulevende sangskrivere som Joni Mitchell, Bob Dylan og Bruce Springsteen og dertil et par originale kompositioner af Signe selv.

Artiklen fortsætter under annoncen

Undervejs i koncerten kommer en lille surprise – det bliver ikke kedeligt!

Signe Juhl får kompetent og medrivende akkompagnement af swingende og virtuose Bo Møller på guitar og Niels Kvist på bas.

Hele paletten

Festivalen rummer hele paletten af musikalske genrer, og indledes med en klassisk afdeling med bl.a. strygere, blæsere, ensembler og solister. Gradvist bliver Festivalen mere “swingende” med jazzens evergreens for til sidst at byde op til dans med rock og pop! Mange af de rytmiske bands har allerede gjort deres indtog på den professionelle scene.

Artiklen fortsætter under annoncen

Festivalen varer fra kl. 15 til 24 og med ni timers uafbrudt musikalsk tour de force, er der naturligvis mulighed for både at købe mad og drikkevarer i MGK-Caféen.

Det hele er programsat, så man kan plukke nogle timer efter smag eller nyde hele molevitten.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
20. marts 2023 Erhverv, Sønderborg

Døren åbnes og Energistyrelsen går videre med Lillebælt Syd Vindmøllepark

20. marts 2023 Erhverv

Så kom den gode nyhed: Energistyrelsen genoptager sagsbehandlingen af Lillebælt Syd Vindmøllepark. “Jeg er rigtig glad for, at fornuften har sejret, så sagsbehandlingen af Lillebælt Syd Havvindmøllepark kan fortsætte. Det har været en helt uforståelig pause i en i forvejen lang proces, men nu kan vi endelig komme videre, og jeg håber at projektet senere […]

Læs mere...