Soroptimisternes udstilling krydres med foredrag om ulighed, social kontrol og fattigdom

8. september 2021 Sønderborg
Musik ved ferniseringen
Musik ved ferniseringen

Forleden var der fernisering på en maleriudstilling i Frivillighedens Hus og udstillingen er en del af markeringen for Soroptimisternes 100 års jubliæum og foreningens arbejde med de 17 Verdensmål.

Ved ankomsten til ferniseringen fik folk tilbudt et glas vin og blev budt velkommen af Soroptimisterne Sønderborgs præsident, Hanne Thaysen. Hun gjorde opmærksom på, at anledningen til udstillingen, hvor vi har indgået i et samarbejde med Hans Tyrrestrup. Soroptimisternes fokus i disse år er netop FNs 17 Verdensmål. I den forbindelse har billedkunstneren med udgangspunkt i de 17 verdensmåls ikoner/piktogrammer skabt 17 store farverige malerier, skriver Soroptimisterne i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Herefter var der et indlæg af Inge Olsen fra Sønderborg Kommune om, hvordan Sønderborg takler det med at nærme sig nogle af Verdensmålene.

Så kom musikken. Jan Åkelind og Per Knudsen fra symfoniorkestret og fortryllede os med deres musik på kontrabas og guitar. Især deres fortolkning af ’I skovens dybe stille ro’ var indtagende.

Herefter kom Hans Tyyrestrup på banen. Han fortalte om vejen til maleriernes tilblivelse og han fortolkede også nogle af billederne.

I morgen, torsdag, kl. 16.00 er der i udstillingen foredrag ved Lene Sternsdorf, som er klimakoordinator ved Sønderborg Kommune. Hun vil perspektivere bæredygtighed i relation til ulighed, social kontrol og fattigdom. Der vil være mulighed for at købe en kop kaffe med sødt – og der er gratis adgang.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
25. september 2021 Kultur, Gråsten

Fint med besøgende til Høstmarkedet i Den Kongelige Køkkenhave

25. september 2021 Kultur

Både fredag og lørdag var der Høstmarked i Den Kongelige Køkkenhave i Gråsten – og lørdag gik der en del gæster rundt og nød både haven og solen. “Der har været pænt med gæster i dag, lørdag, mens det var mere sløjt fredag”, siger Kaj Nielsen fra Gråsten Æblefestivals styregruppe. Æblefestivallen har aflyst årets festival […]

Læs mere...