Sottrupskov: En… to… mange nyopførte boliger

16. marts 2018 Samfund

Kristian Myrhøj Johannsen skriver:

Til overordentlig stor overraskelse for os, der bor i Sottrupskov, har kommunen netop givet tilladelse til et stort og voldsomt byggeri midt i vores idylliske landsby.

Det drejer sig om et byggeri, der ligger helt ned til vandkanten. Bliver placeret midt mellem to smukke skove. Og kommer til fuldstændig at dominerer bybilledet.

Huset, der både er privat- og erhvervs-bolig, kommer desuden til at ligge helt ud til vejen på den ene side og helt op til skel på den anden.

Artiklen fortsætter under annoncen

Begge dele i strid med almindelig praksis.

Materialemæssigt er der tale om en sort, mørk kolos, der fuldstændig vil smadre vores idylliske landsby.

Og ikke nok med det. Det nye byggeri, som kommunen har givet tilladelse til, bliver ovenikøbet større end den kro, der indtil for få år siden lå på samme grund.

Den bliver højere, voldsommere og mørkere.

Selvsagt er vi, os der bor i Sottrupskov, selvfølgelig imod. Derfor har mere end 90 procent af os skrevet under på en protest mod byggeriet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Særligt fordi en af begrundelserne fra kommunens side er, at der i Sottrupskov er “…flere nyopførte boliger”.

Her må være tale om “en, to, mange”.

Der er nemlig kun opført to nye huse i hele Sottrupskov i dette årtusind. Det ene fuldstændig i stil med de idylliske, ældre huse. Den anden så langt fra vandet, at den ikke kan ses.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
26. januar 2022 Kultur, Sønderborg

Hør historien om de gamle gårde og huse i Ulkebøldam

26. januar 2022 Kultur

Biblioteket har inviteret Helmer Sander-Larsen fra Lokalhistorisk Arkiv Ulkebøl til Multihuset Ulkebøl, hvor han på tirsdag klokken 16:30 vil fortælle om historien om gamle gårde og huse i Ulkebøldam. Du kommer til at høre om ejendommene og om de mennesker, der har boet der. Det skriver biblioteket i en pressemeddelelse. Helmer Sander-Larsen, som er fra […]

Læs mere...