Sottrupskov Kro erstattes af moderne familiebolig og showroom

4. marts 2018 Erhverv

Sønderborg Kommune giver landzonetilladelse til, som ansøgt, at opføre et enfamiliehus med showroom på i alt 495 m2, heraf ca. 60 m2 garage samt ca. 210 m2 erhvervsareal på ejendommen på Sottrupskov 32.

På adressen lå indtil foråret 2015 Sottrupskov Kro, der var en bygning i to etager med et bruttoareal på mere end 600 m2, beliggende helt ud til vejen.

Den nye bygning, der har et samlet areal på knap 500 m2, er en moderne bygning, der skiller sig ud fra det
oprindelige udtryk i det værdifulde kulturmiljø, ligesom den oprindelige bygning på stedet – både med hensyn til funktion og volumen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Bygningens opbrydning i to bygningskroppe, der orienterer sig mod hhv. vej og kyst er lig med, hvad det var engang, skriver Sønderborg Kommune i tilladelsen

Det tidligere fiskerleje med den idylliske beliggenhed ud til Alssund har udviklet sig mere og mere til et liebhaverområde med flere nyopførte boliger.

Med tiden er udtrykket af det gamle fiskerleje udvisket, og området har ændret karakter – blandt andet er bygningsskalaen gennem årene forøget.

Vigtig del af 1864-historien

Området har dog stadig en fortælleværdi pga. det nationalhistoriske 1864-kulturlandskab, som strækker sig på begge sider af Alssund og en beliggenhed direkte op til Sottrup Storskov, der er et centralt udgangspunkt for formidlingen af overgangen til Als i 1864.

Kommunen vurderer i den konkrete sag, at det nye enfamiliehus og showroom har en udformning, placering og anvendelse, der gør, at det ikke er i strid med praksis og de hensyn, vi som planmyndighed skal varetage, skriver kommunen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk