SPH: Ny ungdomsuddannelse fra august

31. januar 2015 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Fra august kan unge uddanne sig til Erhvervsassistent på Sønderborg Produktions Højskole. Uddannelsen kan

Dekorativt tæppe fra skolens kreative værksted.

Dekorativt tæppe fra skolens kreative værksted.

Artiklen fortsætter under annoncen

bruges som vej til job eller springbræt til en af de øvrige ungdomsuddannelser.

“I Sønderborg kommer der to fagretninger: Kultur, Turisme & Fritid eller Service & Transport”, siger forstander Kirsten Andreasen til SønderborgNyt.

På uddannelserne, der på fagsprog kaldes KUU, Kombineret Ungdoms Uddannelse, undervises der i dansk og matematik. Undervisningen er niveaudelt og målet er at slutte med en eksamen på D-niveau.

Skolestue

Unge mennesker, der drømmer om at komme på EUC, men ikke har de nødvendige to-taller i dansk og matematik, så de kan komme ind, kan få hjælp på Sønderborg Produktions Højskole.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi laver nogle skolestuer, hvor vi gennem et halvt år hjælper de unge med at løfte karaktererne”, siger Kirsten

Skolens kreative elever hjælper Center for Kultur op til markeringen af Gedens År

Skolens kreative elever hjælper Center for Kultur op til markeringen af Gedens År

Artiklen fortsætter under annoncen

Andreasen.

Spændende værksteder

Sønderborg Produktions Højskole har flere spændende værksteder, hvor der er mulighed for at snuse til nogle fagområder. For eksempel er der køkkenet, hvor det er sund mad og alle hygiejnereglerne, der er fokus på.

Medieværkstedet laver film og fotoopgaver. Blandt andet samarbejdes der med Allan Breckling, som interviewer spændende mennesker. Det bliver en filmserie, han kalder: Rundt om Sønderjyden.

På det Kreative Værksted er der gang i en gede-produktion. Her er samarbejdspartneren Tanja Zeba fra Center for Kultur, der skal bruge en flok geder i forbindelse med Sønderborgs markering af Kinesisk Nytår.

Artiklen fortsætter under annoncen

Snedkeriet har fået fingre i en masse ældgamle egetræsstolper, som bliver savet op og lavet til borde i splinternyt design.

billede

25. februar 2024 Politik, Sønderborg

SF sætter John Brandt i spidsen til kommunalvalget

25. februar 2024 Politik

SF Sønderborg har på et opstillingsmøde enstemmigt valgt John Brandt som spidskandidat til det kommende kommunalvalg, der finder sted i november 2025. John Brandt er 31 år, bor i Sønderborg, og arbejder som kirketjener i folkekirken. Han er tidligere forperson for LGBTQ+ Sønderborg, hvor han har været med til at stifte foreningen og arrangere Sønderborgs […]

Læs mere...