Sportsdykkerklubben var på besøg på Søløven

3. juli 2022 Sport

Dykkerskibet ligger til kaj ved Alsik i anledning af, at Sønderborg byen fester for Tour de France. Dykkerskibet Søløven er søværnets dykkerskib, der laver opgaver hovedsagligt med henblik på at undersøge fundne genstande.

Derudover uddanner de civile dykkere til eksempelvis Brand og Redning, skriver Sønderborg Sportsdykkerklub, der lørdag var ombord på dykkerskibet.

Søløven blev ombygget i 2012 til dykkerskib, dykkerne bruger både luft- og varmtvandslanger på opgaver, desuden er de blev begyndt at rehbeate, altså dykke i lukkede systemer. Kaptajnen fortalte også om droneopgaver, der letter deres opgaver meget. Ombord på Søløven er der eget trykkammer, de er redundant på motorer, radarer mm De deltager også i redningsopgaver.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg Sportsdykkerklub var inviteret ombord til en rundvisning og for at prøve at dykke ind i skibets dykkeklokke, hvor man kan kommunikere og tage regulatoren ud.

Søløven er adopteret af Sønderborg Kommune og kommer af og til på besøg. Der er åbent skib for publikum i bestemte tidsrum.

Du kan SE BILLEDER HER.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
10. august 2022 Politik, Sønderborg

Udviklingen af Rønhaveplads lægges i mølposen for en tid

10. august 2022 Politik

Tirsdag var udviklingen af Rønhaveplads på bordet i Teknik-, By- og Boligudvalget, hvor projektet blev sat i bero på grund af pengemangel. “Venstre ser stadig et stort potentiale i at udvikle Rønhaveplads til en oase i byen med legeplads, udeservering o.s.v., og samtidig også som en del af korridoren fra havnen til den øverste del […]

Læs mere...