Studerende vil være mere synlige i Sønderborg

20. juni 2014 Uncategorized

Pressemeddelelse:

Sønderborg har mange studerende, men det slår ikke rigtigt igennem i bybilledet eller i byens aktiviteter – heller ikke at mange af de studerende er internationale.

Det vil Sønderborg Student Foundation, SSF, gøre noget ved i sin nyomdannede organisation. Det sker med vejledning fra den afgåede formand, Shiyu Peng – ”Sara”, der har store forhåbninger til den nye bestyrelse, hvor medlemmerne nu er ansat i forskellige funktioner og modtager en lille løn.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Det vil gøre indsatsen langt mere effektiv end hidtil, siger Sara.

SSF’s nye bestyrelse: Bagest fra venstre: Rene Unteregger, Sausan Mersouni og Kristin Hirschmann. Forrest: Ali Ahman, Kim Ramgaard, Andrea Adamow og Diana Hrab.

SSF’s nye bestyrelse: Bagest fra venstre: Rene Unteregger, Sausan Mersouni og Kristin Hirschmann. Forrest: Ali Ahman, Kim Ramgaard, Andrea Adamow og Diana Hrab.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kendte ikke SSF

Det er ligesom tidligere primært de internationale studerende på universitetet, der melder sig til arbejdet i SSF.  En undtagelse er Kim Ramgaard, som studerer Computer Science på Erhvervsakademi Sydvest i Sønderborg. Han går på 2. semester og er nu blevet SSF’s IT Manager.

– En lærer spurgte, om det ikke var noget for mig. Før vidste jeg ikke noget om SSF. Jo, der har været plakater, men dem ser man jo ikke rigtigt. Men jeg synes, at det er et godt koncept. Jeg har ikke hørt om før, at studerende engagerer sig på den måde, men det er godt, hvis der sker mere for unge i byen, siger Kim.

Artiklen fortsætter under annoncen

Han flyttede for et år siden til fra Fredericia, og valgte Sønderborg frem for Esbjerg og Odense.

– Jeg kan godt lide Sønderborg. Den har en god størrelse. Den er ikke så stor, men det føles alligevel lidt som en storby, siger han.

Ungdomscafé skal løftes

Et andet bestyrelsesmedlem, Andrea Adamov, er tiltrådt som manager for ungdomscafeen. Hun stammer fra Slovenien og læser European Studies på Syddansk Universitet. Udviklingen af ungdomscafeen er et af indsatsområderne for den nye bestyrelse.alsion

Artiklen fortsætter under annoncen

– Tidligere har vi været en forening, som lavede events for de studerende, men nu vil vi gerne ud at gøre et rigtigt indtryk i byen. Her er mange borgere, som slet ikke kender os, Der skal en indsats til for at skabe den atmosfære, der skal være i en studieby, siger Rene Unteregger, som er blevet manager for events og projekter hos SSF. Han studerer til at blive master of science på Innovation & Businnes-linjen på SDU.

Skræmt over udlændinge

SSF vil lægge vægt på at synliggøre det store potentiale, der ligger i, at Sønderborg har så mange internationale studerende – for eksempel gennem arrangementer i byen, hvor borgerne også kan møde dem.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Det kan godt virke som om, at nogle bliver lidt skræmte over, at vi kommer fra andre lande og taler andre sprog. Men for os at se er en international atmosfære med til at gøre en by spændende, siger én fra bestyrelsen.

Vi kan ændre Sønderborg!

– Ja, faktisk kan vi ændre Sønderborg, siger Ali Ahmaj, som er SFF’s nye Finance Manager og til daglig læser Engineering, Innovation & Business på 8. semester:alsion

– Derfor er det godt, at vi har fået denne form for bestyrelsesposter. Det giver os mere ansvar, og opgaven vil blive taget mere seriøst. Jeg er sikker på, at vi kan give byen noget, den ikke har set før. Og hvis vi også får motiveret et team af frivillige til at hjælpe os, kan vi endnu mere.

SSF arbejder på at sammensætte et rådgivende udvalg med mindst én studerende fra alle områdets uddannelsesinstitutioner. Rådet skal hjælpe med at nå ud til alle uddannelser og motivere de studerende til at engagere sig. Kun sådan kan der skabes sammenhæng i Sønderborgs studiemiljø.

Den nye bestyrelse for SSF:

  • PR/Marketing Manager: Diana Hrab, European Studies, SDU
  • PR/Marketing Manager: Sausan Mersouni, European Studies SDU
  • IT Manager: Kim Ramgaard, Computer Science, EASV
  • Manager of Ungdomscafeen: Andrea Adamow, European Studies, SDU
  • Manager of Events & Projects: Rene Unteretter, Innovation & Business, SDU
  • Manager of Events & Projects: Kristin Hirschmann, European Studies, SDU
  • Manager of Finance: Ali Ahman, Engineering, Innovation & Business, SDU

 

 

 

 

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. september 2022 Samfund, Sønderborg

Kommunen er begyndt på at skrue ned for varmen

27. september 2022 Samfund

I sidste uge begyndte Sønderborg Kommunes Drift & Service-afdeling på arbejdet med at skrue ned for temperaturen til 19 grader i kommunale bygninger som kontorbygninger, folkeskoler og sfo’er. Det kan derfor være en god idé, at give børn i folkeskoler og sfo’er en ekstra trøje og et par tykke sokker eller hjemmesko med i løbet […]

Læs mere...