Start december med en frisk Julemærkemarch og hjælp svigtede børn

7. november 2016 Samfund

Første søndag i december vælger tusindvis af danskere hvert år at gå en rask tur for at støtte en god sag – nemlig børnene på landets fire Julemærkehjem. Julemærkemarchen, som arrangementet hedder, har nu eksisteret i 40 år og er still going strong. Også i Sønderborg hvor der ventes stor deltagelse, skriver Idrætsforeningen Posten i en pressemeddelelse.

Sidste år snørede omkring 15.000 vandrelystne danskere skoene og begav sig ud på en 5 eller 10 kilometer lang rute.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det resulterede i et rekordstort støttebeløb til de fire Julemærkehjem på hele 1.115.000 kroner.

Et ophold på Julemærkehjem er gratis for barn, forældre og hjemkommune – og engang var det julemærkesalget, der gjorde det muligt at hjælpe rigtigt mange børn til igen at blive børn. I dag dækker salget af julemærker kun en tredjedel af driften, og resten stammer fra sponsorater og donationer.

Søndag den 4. december skal støvlerne snøres igen, så der kan komme penge ind til gavn for de mange børn, der rammes af alvorlige svigt fra de voksne, der burde have hjulpet dem – og du kan tilmelde dig online på julemaerkemarchen.dk – husk at skrive startsted 25 i tilmeldingen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Du kan også tilmelde dig på startstedet på Sønderskov Skolen i Sønderborg den 4. december kl. 10, hvor du skal vælge mellem ruter på 5 og 10 kilometer – og du får en flot medalje for de mange skridt.

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. maj 2022 Erhverv, Sydals

Ved Lysabild bygges der en solcellepark som tager hensyn til biodiversiteten

25. maj 2022 Erhverv

Nordic Solar vil have mere fokus på biodiversitet i solparker. Den danske solenergivirksomhed tog forleden første skridt til en ny stor solpark på Als og den er udviklet med et særligt hensyn til biodiversitet i området på og omkring parken. Borgmester Erik Lauritzen, biodiversitetskonsulenter og Nordic Solar tog første spadestik til biodiversitetsprojektet for den nye […]

Læs mere...