Statsskolelærer holder oplæg når ‘Que Vadis, Aida?? vises i Kinorama på søndag

10. november 2021 Kultur
Mindesten for massakren i Screbenica
Mindesten for massakren i Screbenica

Søndag viser Kinorama den bosniske film Quo Vadis, Aida? Det er den eneste visning i Sønderjylland.

Jeg holder et kortere oplæg før filmen og sammen med bosnisk-danske Meho Selman. Jeg arbejder frivilligt og har taget dette private initiativ at få filmen vist og holde oplæg, fordi jeg har været i Bosnien med elever fra Statsskolen og synes, det er vigtigt at folk hører om den del af Europa også”, siger lektor Andes Stubkjær til SønderborgNYT.

“Der er flere end 7000 danske soldater, som har gjort tjeneste i Bosnien og der er flere end 13.000 bosniere, der nu lever i Danmark, så der er en ‘forbindelse’ mellem de to lande.

’Quo Vadis, Aida?’ blev i 2021 nomineret til en Oscar i kategorien bedste internationale film. Thomas Vinterbergs ’Druk’ vandt prisen.

Inden filmen giver Anders Stubkjær en 15 minutters introduktion til Bosnien og til konfliktens historie.

Efter filmens afslutning vil han sammen Meho Selman runde af med kort at diskutere, hvordan folkedrabet stadig påvirker den politiske situationen i Bosnien i dag.

Som gymnasielærer i samfundsfag har jeg indtil nu været i Srebrenica tre gange med gymnasieelever fra Sønderborg Statsskole. Sammen med bosnisk-danske Meho Selman har jeg skrevet flere artikler om Bosnien og Srebrenica til danske medier. Dem kan du læse her .

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. januar 2022 COVID-19, Sønderborg

Antallet af lokale Corona-smittede er 2500

23. januar 2022 COVID-19

Siden lørdag eftermiddag er antallet af Corona-smittede i Sønderborg Kommune steget med 144, så det samlede antal personer, der gennem den seneste uge er smittet med Corona – ifølge Statens Serum Institut – nu er oppe på 2500. På landsplan er der det seneste døgn konstateret 42.018 nye smittede. 813 er indlagt på sygehus – […]

Læs mere...