Statsskolen og SDU skal sammen finde klimarigtige ‘skole-energiløsninger’

2. marts 2018 Erhverv

Hvor meget energi bruger din skole?

Hvor meget energi bruger du selv?

Hvordan kan energi bruges mere effektivt?

Det er de store spørgsmål, som to klasser på Statsskolen og studerende fra Mads Clausen Instituttet i fællesskab skal arbejde med i det kommende år.

Ambitionen med EU-projektet, 2IMPREZS, er at påvirke skoler til at blive mere energieffektive og udfordre elever til at ændre deres energiadfærd.

Sønderborg Statsskole er den første gymnasieskole, der deltager som ’forsøgsskole’ i den danske del af projektet.

Artiklen fortsætter under annoncen

I løbet af foråret vil ingeniørstuderende fra SDU lave workshops for de to klasser, bl.a. i smart energi, solceller og business modeller. Projektet blev fredag lanceret på Sønderborg Statsskole, hvor den første workshop fandt sted.

Eleverne er nu i gang med at undersøge, hvor meget energi skolen bruger og udarbejde konkrete forslag til energieffektive løsninger, skriver Statsskolen i en pressemeddelse.

2IMPREZS-projektet kører indtil begyndelsen af 2019. Derefter skal projektet udbredes til gymnasierne i resten af Region Syddanmark.

Artiklen fortsætter under annoncen

De øvrige projektpartnere er organisationer og universiteter fra Belgien, Storbritannien, Holland og Tyskland.

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
19. juni 2021 Sport, Sønderborg

Hans Natorp fra Sønderborg i spidsen for Danmarks Idrætsforbund

19. juni 2021 Sport

Ved Danmarks Idrætsforbunds årsmøde blev Hans Natorp valgt til ny formand ved et kampvalg, hvor han fik 76 stemmer, mens 71 stemte på modstanderen, Thomas Bach. ”Jeg glæder mig til at tage DIF ud på en modig og visionær rejse, hvor vi hele tiden udfordrer og udvikler vores organisation med en ambition om fremskridt, mangfoldighed, […]

Læs mere...