Stendysseprojekt ved Kettingskov skal indvies

24. august 2020 Kultur

Kettingskov landsbylaug har på fredag kl. 14.00 den officielle indvielse af deres stendysseprojekt ved Nr. Kettingskovs udmunding ved Østkystvejen midtvejs mellem Fynshav og Mommark.

Det unikke område, Kettingskov, er bundet sammen af Blommeskobbel skov, hvor én af Nordeuropas største og flotteste langdysser –  mellem 5000 til 6000 år gammel – er placeret.

Landsbylauget har det seneste 1½ år arbejdet med en idé om, at synliggøre området på en måde, der relaterer til dets beliggenhed.

Artiklen fortsætter under annoncen

I landsbylauget opstod ideen til at følge op på forfædrenes kunnen – forstået på den måde, at hvis de kunne bygge en stendysse, kan vi vel også gøre det i dag. Deres plan gik ud på at lave en stendysse i naturlig størrelse ved indfaldsvejene til området, startende med fase ét ved Nr. Kettingskov udmunding i Østkystvejen og tilsvarende en fase to for Sdr. Kettingskovs vedkommende.

Projektet er muliggjort med støtte fra Sønderborg Kommunes pulje for borgerinitiativer og en meget stor frivillig indsats fra mange lokale, skriver Landsbylauget.

Artiklen fortsætter under annoncen

I forbindelse med beliggenheden ved Nr. Kettingskov/ Østkystvejen er de yderligere begunstiget af, at deres projekt er placeret ca. 5 meter fra Østersøcykelrute nr. 8 – en lille del af den 9.000 km. lange cykelrute rundt om hele Østersøen.

Landsbylauget har allerede nu oplevet stor interesse – mange kommer forbi, holder rast og besigtiger den ret unikke installation samtidig med, at de kan blive informeret på tre sprog om områdets historie.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
18. oktober 2021 Sport, Sønderborg

Sønderborg Billard Club fylder 40 år

18. oktober 2021 Sport

Den 31. oktober kan medlemmerne i Sønderborg Billard Club fejrer klubbens 40 års fødselsdag og det gør de med en klubturnering og en efterfølgende frokost med en enkelt pilsner og en snaps. “Der bliver spillet billard ved klubbens fire borde i lokalet på AGS hver formiddag mellem 9 og 12. Og er der nogen, som […]

Læs mere...