Stiftende generalforsamling i Made in Sonderborg

18. maj 2020 Erhverv

Forleden holdt fødevarenetværket Made in Sønderborg stiftende generalforsamling. Det skete på baggrund af et informationsmøde sidst i februar, hvor 22 meldte deres interesse for at blive medlemmer af foreningen. Grundet COVID-19 var det dog desværre ikke muligt at mødes fysisk, så den stiftende generalforsamling foregik digitalt.

Siden mødet i februar har foreningens initiativtagere sørget for en hjemmeside; madeinsonderborg.dk, en facebookside samt 60.000 kr. til et fælles projekt med Sønderborg Kommune, om et fødevaremarked på Kastanie Allé.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det fælles brand ”Made in Sønderborg” skal danne grundlag for et fælles brand for de lokale fødevarer fra området, samt for flere foreninger i Sønderjylland og Sydslesvig. Derudover besluttede foreningen sig for også, at arbejde på en fælles logistikløsning, så det bliver nemmere for både butikker, restaurationer, cateringfirmaer, hoteller og andre storkøkkener at få fingrene i de lokale goder, skriver netværket i en pressemeddelelse.

Foreningen samler primærproducenter og forarbejdningsvirksomheder, der fremstiller lokale råvarer/fødevarer, restaurationer, forarbejdnings- eller cateringvirksomhed, cafeer, der forhandler eller bruger lokale råvarer samt detailvirksomheder, der forhandler lokale råvarer fra og i Sønderjylland eller Sydslesvig.

Artiklen fortsætter under annoncen

Man kan få mere information omkring aktiviteter, formål og medlemskab på hjemmesiden

HUSK – Støt den lokale handel i en svær tid! 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
21. oktober 2021 KV21, Sønderborg, Debat

KV21 – Debat: Klimaomstilling skal tænkes ind i kommunalplanerne

21. oktober 2021 KV21

Spidskandidat Jesper Esbensen, Konservative, skriver:  Sønderborg Kommunes fremtidige CO2-neutrale energisystem og omstillingen til det kræver en strategisk og langsigtet planlægning. Langsigtet fordi vi gerne skal være i stand til at slide de eksisterende anlæg op og så være klar med de nye, så omkostningerne ved omstillingen bliver mindst mulige. Strategisk fordi der er nogle fysiske […]

Læs mere...