Stine Bosse: Sønderborg – en by i centrum

5. januar 2016 Erhverv

Den tidligere topchef i forsikringskoncernen Tryg, Stine Bosse, var inviteret til Sønderborg, hvor hun holdt gæstetalen ved den årlige Nytårskur i Sønderborg Kommune.

Stine Bosse forklarer, at Sønderborg er byen i centrum. Midt mellem København og Hamborg.

Stine Bosse forklarer, at Sønderborg er byen i centrum. Midt mellem København og Hamborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg er vild med at komme rundt landet og på vej til Sønderborg tænkte jeg, hvad der er specielt ved jeres by og jeg opdagede, at Sønderborg er den mest centrale by i Danmark. Den ligger midt mellem Hamborg og København og det er fordelene ved den beliggenhed, som I skal have til at blomstre”, siger Stine Bosse, der slet ikke ved, at det præcis er dét, som Else Redzepovic slog på igen og igen, dengang vi satsede på at blive Europæisk Kulturhovedstad.

“Vi skal se Sønderborg og Sønderjylland som porten til Europa”, sagde Else Redzepovic – og torsdag hørte vi det igen fra en topkvinde fra erhvervslivet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sats på oplevelser

Gennem de senere år er flere og flere begyndt at handle på internettet og det betyder, at omsætningerne i de mange byer i handelsgaderne falder.computer

“Forleden købte jeg en ny brændeovn og jeg havde ikke lyst til at rende rundt i et byggemarked og lede efter en. Derfor fandt jeg en på nettet. Bestilte og betalte og kunne hente den på den lokale tankstation næste dag”, siger Stine Bosse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Julehandlen på nettet nåede igen nye højder i 2015 og intet tyder på, at det kommer til at gå den anden vej.

“Derfor skal blandt andre Sønderborg Kommune tænke på, hvad vi skal komme ind til bymidten efter. Og her kan jeg sige, at vi skal komme ind til byen, når vi vil have kulturelle oplevelser, så det er dét, der skal investeres i”, siger Stine Bosse.

Nethandel er kommet for at blive og den forsvinder ikke.

Kig rundt om bordet

Hvis du er en af de mange, der sidder med ved bestyrelsesbordet i en forening, en virksomhed eller en organisation, så kan du lade dig udfordre lidt ved at tænke videre ud fra Stine Bosses ord, der handler om netop bestyrelser og organisationer.rådhus

Artiklen fortsætter under annoncen

“Forleden holdt jeg et oplæg for 1600 landmænd og det er jo ingen hemmelighed, at landmænd er under pres. Landmændene ved det og deres banker ved det”, siger Stine Bosse. På mødet skulle der tænkes i nye initiativer, der kan hjælpe landmændene.

“Jeg spurgte, hvor mange der var i salen, som er under 50 år. Det var ikke mange. Der var heller ikke mange udlændinge og kun ganske få kvinder”, siger Stine Bosse.

“Og der er jo ingen normalt tænkende, der samler så mange ens mennesker som muligt og forventer, at de i fællesskab skal tænke nyt og innovativt”, siger erhvervskvinden. Hun fortæller, at de spændende ideer kommer, når vidt forskellige mennesker sættes sammen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Stine Bosse nævnte ikke et eneste ord om sammensætningen af politikere i Sønderborgs eller andre kommuners byråd. Men måske kunne en anderledes sammensætning give nogle anderledes beslutninger.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
8. august 2022 Politik, Sønderborg

Unibrew og ReKom gør klar til gadefest ved havnefronten

8. august 2022 Politik

Gadefest Tour er et initiativ fra Royal Unibrew og ReKom Group og konceptet transformerer midlertidigt gaderummet til et pulserende fællesskab, hvor der er plads til store som små armbevægelser. Det ændrer rammerne for hvordan borgerne oplever samt bruger byen og dens rummelighed. Det er et åbent event, der er gratis at deltage i, skriver Unibrew […]

Læs mere...