Største kongres for mindretal holdes i Sønderborg og Flensborg

5. maj 2014 Uncategorized

Det tyske mindretal (Bund Deutscher Nordschleswiger) og det danske mindretal (Sydslesvigsk Forening) holder i denne uge i samarbejde med FUEN den største kongres for nationale mindretal i Europa. Federal Union of European Nationalities (FUEN) er paraplyorganisation for de nationale mindretal I Europa og venter omkring 200 gæster fra mere end 30 lande til kongressen, der holdes fra den 8. til den 11.

Artiklen fortsætter under annoncen

maj i Flensborg og Sønderborg.

Stor kongres for mindretal i Alsion.

Stor kongres for mindretal i Alsion.

Den 9. maj er det i Alsion i Sønderborg – under deltagelse af blandt andet Slesvig Holstens ministerpræsident Torsten Albig og regionsformand Carl Holst – en konference i anledning af Europadagen. Emner er blandt andet den dansk-tyske region som europæisk mindretalscentrum og mindretallenes aktuelle situation, med særlig fokus på Ukraine.

Lederen for Krim-Tatarerne, Mustafa Dzhemilev, der for et par uger siden talte på et hastemøde i FN, vil give sit syn på den aktuelle krise.

Ukraine er, med flere end 20 mindretal, landet med de fleste nationale mindretal i Europa. I alt findes flere end 300 mindretal i Europa, hvor 100 millioner mennesker – hver 7. indbygger – tilhører et nationalt mindretal eller taler et regionalt- eller mindretalssprog.

Kongressen åbnes den 8. maj på Hotel des Nordens i Harrislee

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk