Største kongres for mindretal holdes i Sønderborg og Flensborg

5. maj 2014 Uncategorized

Det tyske mindretal (Bund Deutscher Nordschleswiger) og det danske mindretal (Sydslesvigsk Forening) holder i denne uge i samarbejde med FUEN den største kongres for nationale mindretal i Europa. Federal Union of European Nationalities (FUEN) er paraplyorganisation for de nationale mindretal I Europa og venter omkring 200 gæster fra mere end 30 lande til kongressen, der holdes fra den 8. til den 11. maj i Flensborg og Sønderborg.

Stor kongres for mindretal i Alsion.

Stor kongres for mindretal i Alsion.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den 9. maj er det i Alsion i Sønderborg – under deltagelse af blandt andet Slesvig Holstens ministerpræsident Torsten Albig og regionsformand Carl Holst – en konference i anledning af Europadagen. Emner er blandt andet den dansk-tyske region som europæisk mindretalscentrum og mindretallenes aktuelle situation, med særlig fokus på Ukraine.

Lederen for Krim-Tatarerne, Mustafa Dzhemilev, der for et par uger siden talte på et hastemøde i FN, vil give sit syn på den aktuelle krise.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ukraine er, med flere end 20 mindretal, landet med de fleste nationale mindretal i Europa. I alt findes flere end 300 mindretal i Europa, hvor 100 millioner mennesker – hver 7. indbygger – tilhører et nationalt mindretal eller taler et regionalt- eller mindretalssprog.

Kongressen åbnes den 8. maj på Hotel des Nordens i Harrislee

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
11. maj 2021 Kultur, Nordborg

Den Digitale Stafet nåede frem til Genforeningsstenen i Nordborg

11. maj 2021 Kultur

Tirsdag eftermiddag nåede Den Digitale Stafet frem til Nordborg og ved Genforeningsstenen i Søparken ved Nordborg Sø blev den givet til Stephan Kleinschmidt, der er formand for Udvalget for Kultur, Idræt, Handel og Rurisme. “Med Den Digitale Stafet skabes der en fælles oplevelse med mange deltagere – hvor for sig. Og her – 101 år […]

Læs mere...