Stofa og Cross Border Esport indgår samarbejde

07. July Erhverv

Stofa og Cross Border Esport S/I indgår et 3-årigt samarbejde om at løfte kvaliteten i esport i Danmark. Første skridt på vejen er en mobil tourvogn, der leverer professionel internet og udstyr til esport events.

 Cross Border Esport (CBE) er en non-profit organisation, som er sat i verdenen for at udvikle, støtte og grundfæste esporten i Danmark.  CBE skaber netværk og sammenhold på tværs af esporten og nu tager CBE det næste skidt ved at indgå et forpligtende samarbejde med Stofa.

Artiklen fortsætter under annoncen

Samspillet med Stofa giver CBE mulighed for at udvide indsatsen fra at være regional til at blive national. Første skridt i samarbejdet er et fælles mobil tourvogn, der både kan bruges til turneringer og udlånes til lokale esportsforeninger, som vil forsøge sig med en event.

“Vi er rigtig glade for det nye samarbejde med Stofa, fordi vi nu sammen kan bidrage til at løfte kvaliteten og stabiliteten ved danske gaming og esports events. En stabil infrastruktur er altafgørende ved den her type arrangementer og derfor giver det god mening for os at gå sammen med Stofa. Samtidig er det vigtigt at have det rigtige udstyr og det behov kan vi få dækket med den nye mobile tourvogn. Det kan kun gå hen at blive godt”, lyder det fra Thomas Bjørn-Lüthi, direktør Cross Border Esport.

“Esport er den hurtigst voksende sportsgren i Danmark i disse år og i dag oplever alt for mange events nedbrud og dårlige internetforbindelse. Med det her setup kan vi hurtigt etablere en stabil infrastruktur og det er dermed udviklet til at skabe de optimale rammer for esportsudøvere. Vi glæder os over at kunne gøre en forskel for rigtig mange fans af esporten fremover”, siger Dennis Gade, Brand Manager Stofa.

Den nye CBE mobile tourvogn, der er sponseret af Stofa, giver foreninger og events adgang til et internationalt esports setup med scene, computere, consoler og streamingsstudio. Og det hele bliver leveret og sat op af CBEs professionelle crew.

National Tour på vej

Det første store tiltag for CBE er at flytte de danske turneringshold væk fra ungdomsværelset og ud til live events. Det handler om at danne fællesskaber offline ved at mødes ansigt til ansigt om en fælles passion.

CBE National Tour er en landsdækkende kvalifikationsturnering, hvor man kan spille sige til en direkte plads til CBE hovedeventen, som foregår i Sønderborg september 2018, skriver CBE i en pressemeddelelse.

Den første turnering blev spillet i Frederiksborg Centret Hillerød, hvor 150 gamere kæmpede om de eftertragtede pladser foran 15.000 seere.

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk

Læs også...