Stor fyringsrunde i Sønderborg rammer hårdt

29. maj 2015 Erhverv

80 medarbejdere står til fyring hos Kongskilde Industries A/S i Sønderborg, overvejende blandt de timelønnede ansatte.

Kongskilde fremskynder nu aggressivt den igangværende turn-around-proces med afskedigelser og besparelser, der skal gøre den DLG-ejede maskinproducent rentabel og klar til et frasalg og det går hårdt ud over en af Sønderborgs største produktionsarbejdspladser.

Det drejer sig om ca.

Artiklen fortsætter under annoncen

80 påtænkte afskedigelser i Sønderborg, overvejende blandt timelønnede ansatte, samt 22 gennemførte afskedigelser i resten af Kongskilde Danmark. De pågældende medarbejdere er varslet om de påtænkte afskedigelser efter gældende regler, oplyser Kongskilde.

De påtænkte afskedigelser er planmæssige og normale for sæsonen, men vi tager konsekvensen af, at det globale marked er i nedgang, og derfor har vi kunnet justere yderligere allerede nu,” siger Ole Gade, administrerende direktør i Kongskilde.

Markedet for landbrugsmaskiner har taget et betragteligt dyk i løbet af de sidste måneder, og salget på det globale marked er faldet med over 20 pct. i forhold til sidste år – en situation, der har ramt samtlige globale maskinproducenter.

”Samtidig er vi kommet så langt i genopretningen af Kongskilde, at vi kan se, hvor andre planlagte tiltag samt justeringer af Kongskildes produktlinjer med fordel kan sættes i værk nu,” siger Ole Gade.

Markedssituationen har ikke rokket ved DLG’s plan om at gøre Kongskilde rentabel inden for få år og klargøre virksomheden til et frasalg.

”Vi har tidligere kommunikeret, at Kongskilde skal være rentabel i 2016, og det er fortsat vores forventning,” siger Lars Sørensen, bestyrelsesformand i Kongskilde og vicekoncernchef og CFO i DLG-koncernen.

”Kongskilde har et stærkt brand med produkter af international klasse og stærke kompetencer. Men Kongskilde passer ikke ind i DLG’s produktportefølje, og for at virksomheden kan nå sit fulde potentiale, ønsker vi at finde en stærk partner eller en køber, der kan drive virksomheden videre”, siger Lars Sørensen.

Logo-JF-JPG-300dpi-128x71mm_625_PNG

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk