Stor fyringsrunde i Sønderborg rammer hårdt

29. maj 2015 Erhverv

80 medarbejdere står til fyring hos Kongskilde Industries A/S i Sønderborg, overvejende blandt de timelønnede ansatte.

Kongskilde fremskynder nu aggressivt den igangværende turn-around-proces med afskedigelser og besparelser, der skal gøre den DLG-ejede maskinproducent rentabel og klar til et frasalg og det går hårdt ud over en af Sønderborgs største produktionsarbejdspladser.

Det drejer sig om ca. 80 påtænkte afskedigelser i Sønderborg, overvejende blandt timelønnede ansatte, samt 22 gennemførte afskedigelser i resten af Kongskilde Danmark. De pågældende medarbejdere er varslet om de påtænkte afskedigelser efter gældende regler, oplyser Kongskilde.

Artiklen fortsætter under annoncen

De påtænkte afskedigelser er planmæssige og normale for sæsonen, men vi tager konsekvensen af, at det globale marked er i nedgang, og derfor har vi kunnet justere yderligere allerede nu,” siger Ole Gade, administrerende direktør i Kongskilde.

Markedet for landbrugsmaskiner har taget et betragteligt dyk i løbet af de sidste måneder, og salget på det globale marked er faldet med over 20 pct. i forhold til sidste år – en situation, der har ramt samtlige globale maskinproducenter.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Samtidig er vi kommet så langt i genopretningen af Kongskilde, at vi kan se, hvor andre planlagte tiltag samt justeringer af Kongskildes produktlinjer med fordel kan sættes i værk nu,” siger Ole Gade.

Markedssituationen har ikke rokket ved DLG’s plan om at gøre Kongskilde rentabel inden for få år og klargøre virksomheden til et frasalg.

”Vi har tidligere kommunikeret, at Kongskilde skal være rentabel i 2016, og det er fortsat vores forventning,” siger Lars Sørensen, bestyrelsesformand i Kongskilde og vicekoncernchef og CFO i DLG-koncernen.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Kongskilde har et stærkt brand med produkter af international klasse og stærke kompetencer. Men Kongskilde passer ikke ind i DLG’s produktportefølje, og for at virksomheden kan nå sit fulde potentiale, ønsker vi at finde en stærk partner eller en køber, der kan drive virksomheden videre”, siger Lars Sørensen.

Logo-JF-JPG-300dpi-128x71mm_625_PNG

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk
25. september 2021 Samfund, Sønderborg

Sådan kommer du over Alssund når Kong Christian Xs Bro er lukket i uge 42

25. september 2021 Samfund

Rustbehandling er forklaringen på, at Kong Christian Xs Bro lukkes helt i efterårsferien, altså uge 42. Der er noget uopsætteligt rustarbejde, som skal laves og det medfører en total sandblæsning og maling af broklapperne. Når arbejdet går i gang kan hverken gående, cyklister eller bilister kan komme over broen. I perioden kan cyklister og gående […]

Læs mere...