Stor interesse for ProjectZeros Inspiratorium

17. oktober 2017 Augustenborg Skrevet af: Ole Kæhler

Mange fra området fik i weekenden set Bolig, Mad og Design-messen i Augustenborg.

ProjectZero havde i anledningen af de første 10 år i Sønderborg-området valgt at afholde et stort Inspiratorium for at fortælle om de første 10 år, og hvad fremtiden bringer inden for den grønne omstilling i Sønderborg-området, og hvordan vi når vejen mod nullet.

”Med vores Inspiratorium ville vi gerne give borgerne fortællingen om, hvordan ProjectZero opstod og de mange initiativer, som er blevet søsat de sidste 10 år. Resultatet af initiativerne er, at Sønderborg-området har reduceret CO2-udledningen med 35 procent. Men hvis vi skal nå nullet i 2029, er det vigtigt, at vi ser fremad, og de besøgende fik derfor mulighed for at høre mere om områdets fremtidige projekter og initiativer, som skal bringe os tættere på nullet, siger Pernille Petersen, projektsupporter ved ProjectZero.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvor meget af et ton CO2?

Allerede ved ankomsten til Augustenborg-hallerne blev de besøgende mindet om ProjectZeros tilstedeværelse med en kæmpe ballon, som viser størrelsen på et ton CO2. Ballonens buskab er, at vi skal nå nullet i 2029, og det kræver en fælles indsats fra områdets borgere, virksomheder og butikker.

”Ballonen er en god måde at vise, hvor meget et ton CO2 fylder, som for mange kan virke uhåndgribeligt. Vi har i Sønderborg-området reduceret CO2-udledningen i en størrelse, som svarer til 245.000 balloner. Dertil skal det siges, at hver ballon har en diameter på 10,3 meter”, siger projektleder Henrik Bielefeldt i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

En bred fortælling

I kultursalen stod et udpluk af ProjectZeros samarbejdspartnere og borgere klar til at fortælle om deres initiativer samt kommende projekter i området. På den måde kunne borgerne få indsigt i, at ProjectZero har mange grene og er forankret hos mange borgere samt virksomheder i området, der sammen yder en aktiv indsats for at den grønne omstilling.

Mange var friske på at smage på buffalo-orme, mens andre var mere spektiske.

Artiklen fortsætter under annoncen

De besøgende havde bl.a. mulighed for at høre mere om biogas ved NGF Nature Energy og Sønderborg Forsyning informerede om vindmøller.

”På Inspiratoriet har vi har haft en god dialog med flere af områdets borgere omkring vindmøller, og vi fik diskuteret de mange fordomme, bekymringer og fordele, der kan være med vindmøller”siger Iben Nielsen, projektleder ved Sønderborg Forsyning.

Fremtidens bæredygtige mad med et tvist

På begge dage blev der serveret 1.000 cupcakes til de besøgende, men på Inspiratoriet kunne de besøgende også smage på fremtidens bæredygtige mad med et tvist, som EUC havde lavet. Menuen bestod af banankage, powermüslibarer og knækbrød – alt sammen tilsat buffaloorme. Derudover blev der serveret friturestegte voksmøllelarver som en slags sprød chips.

13. juli 2024 Ringriderfesten, Sønderborg

Se hvad Ringriderfesten har på lørdags-programmet

13. juli 2024 Ringriderfesten

Her kan du se Ringriderfestens lørdagsprogram: 10:15: Forkoncert med Skælskør Marinegarde på Rådhustorvet. 11:00: Koncert på Rådhustorvet med Tveit Union Musikkorps, Members of Scots Guards Assosiation Pipes, Ukraine Pontoon Bridge Orchestra, Sønderborg Garden, Sønderborg Pipes And Drums, Danfoss Orkestret og Ringriderfestens Heroldere. 12:30: Cykelringridning – Check-In 12:30 – 14:00: Rytterkroen Lørdags Special: Spis de sild […]

Læs mere...