Store virksomheder danner netværk der skal inspirere med klimaløsninger

27. juni 2019 Erhverv

Ti af Sønderborg-områdets største virksomheder satte hinanden stævne i Danfoss’ hovedkvarter for at starte et virksomhedsnetværk, hvor de fremover skal inspirere og lære af hinandens erfaringer med at reducere CO2 og udvise klimalederskab.

”Mange af virksomhederne er allerede godt i gang med at reducere CO2 og energieffektivisere og vi kan lære meget af hinanden og samtidig inspirere og udvikle ’best practice-modeller’, som alle virksomhederne kan få gavn af, særligt de små- og mellemstore virksomheder i området”, fortæller Allan Hermanni, der til daglig har ansvaret for Danfoss’ bygninger og fabrikker i hele verden, skriver ProjectZero i en pressemeddelelse.

Allan Hermanni er formand for erfaringsgruppen af de store virksomheder i Sønderborg-området og han glæder sig over virksomhederne interesse for samarbejde om klimaudfordringerne – og ikke mindst at alle vil stille deres erfaringer og viden til rådighed.

”Ved at lære af hinanden og stille vores erfaringer til rådighed kommer vi hurtigere i mål om at blive CO2-neutrale i 2029 og særligt indenfor klimastrategi, energieffektivitet og valg af energikilder har vi alle brug for at blive klogere af hinandens konkrete erfaringer og handlinger”, fortæller Allan Hermanni, der på workshoppen gennemgik eksempler på, hvordan det er lykkedes at reducere CO2-udledningen på Danfoss med 27 procent globalt siden 2007 og det samlede energiforbrug med 43 procent i samme tidsrum.

Artiklen fortsætter under annoncen

For mange virksomheder handler investeringer i energieffektiviseringer om, hvor hurtigt investeringen kan betales tilbage, men hos Danish Crown oplever man et markant øget pres fra kunderne om at producere energieffektivt og med mindst mulig CO2-udledning:

”Et af fremtidens konkurrenceparametre bliver at producere klimavenligt og allerede nu stiller kunderne krav om energivenlig produktion og vi oplever, at vores kunder har en klar holdning til, hvordan vi hos Danish Crown arbejder med klimaudfordringerne – og lytter vi ikke efter, bliver det på sigt vores endeligt”, siger Musse Rasmussen fra Danish Crown. Virksomheden ser frem til at bidrage med erfaringer omkring det stigende forbrugerkrav om at producere klimavenligt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det nye virksomhedsnetværk blandt de store virksomheder vil i deres arbejde have fokus på de 17 verdensmål, udarbejdelse af klimastrategier og CO2-regnskaber, omlægning af forsyningen til vedvarende energikilder blandt andet gennem opbakning til kollektive løsninger for grøn strøm, gas og varme og så selvfølgelig samarbejde om det fælles mål om at blive CO2-neutrale i 2029.

Ifølge ProjectZeros Roadmap2025 skal Sønderborg-områdets store virksomheder frem mod 2025 reducere deres CO2-udledning med 11.000 tons.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vil du vide mere om Sønderborgs ProjectZero

Du kan følge med i Sønderborgs store omstilling til et CO2-neutralt område ved at klikke hér, ligesom du også kan tilmelde dig ProjectZeros nyhedsbrev ved at klikke hér og er du på Facebook, så finder du ProjectZeros Facebookside ved at klikke her.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
30. november 2022 Politik, Sønderborg

Lokalplanen for Nørager blev vedtaget af et flertal i Byrådet

30. november 2022 Politik

Boligområdet Nørager skal forandres og det skyldes ghettoloven og på onsdagens byrådsmøde godkendte et flertal i Byrådet den lokalplan, som skal til, inden der kan bygges nye boliger i området. Asger Romme Andersen fra Enhedslisten stemte imod, fordi han synes, det giver rigtig god mening at vente og se, hvad EU-domstolen siger til regeringens ghettolov. […]

Læs mere...