Stormen Malik: Beboerne omkring Sønder Havnegade kan hente sandsække

29. januar 2022 Samfund
Arkiv foto: Stormen den 2. januar 2019
Arkiv foto: Stormen den 2. januar 2019

Sønderborg Kommune er allerede i dag i gang med at forberede sig til den stigende vandstand, og det sker blandt andet ved at tilbyde sandsække, afspærre veje og sætte skilte op om trafikale udfordringer.

Højvandet vil primært ramme Sønderborg by – og det vil hovedsagligt ramme havneområdet ved Sømder Havnegade og de omkringliggende gader. Derfor er Sønder Havnegade afspærret mellem Søndertorv og Nørrebro.

For at hjælpe beboerne i området med at forberede sig mod højvandet, stiller Sønderborg Kommune sandsække til rådighed. Sandsækkene kan hentes på Søndertorv fra klokken 14 i dag, lørdag.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det oplyser Sønderborg Kommune.

Sønderborg Kommune forventer, at stormen ’Malik’ vil give kraftig vandstigning i morgen, søndag, og vandstanden forventes at stige 135 cm over normal vandstand og efter prognosen vil højvandet toppe ved søndag midnat – altså natten mellem søndag og mandag.

Sønderborg Kommune er også i gang med at sætte skilte op, der fraråder kørsel på offentlige veje på grund af højvandet søndag. Det drejer sig om enkelte veje ved Dyvig, Stevning Nor, Gråsten, Vemmingbund og Knudsmade.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg Kommune opfordrer alle borgere til at orientere sig løbende om situationen og forberede sig mod højvandet, hvis man bor i et område, der forventes at blive ramt af højvandet.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
30. september 2022 Gråsten, Debat

Debat: Trækker Danfoss det kommunale budget ned

30. september 2022 Gråsten

Byrådsmedlem Ingrid Johannsen, Venstre, skriver: I en omtale af et møde om kommunens økonomi på Sundhedscentret i Sønderborg er borgmester Erik Lauritzen (S) citeret for som forklaring på kommunes lave skatteindtægter at sige: ”Og en af forklaringerne er, at lønningerne på eksempelvis Danfoss er lave og lønniveauet fra Danfoss smitter af i andre virksomheder og […]

Læs mere...