Stort potentiale for Sønderborg-virksomheden Danish Clean Water

11. marts 2019 Erhverv

Potentialet er stort for Sønderborg-virksomheden Danish Clean Water der står bag en teknik, det kan bekæmpe blandt andet legionella-bakterien og virksomheden er en af de 24 virksomheder der er udtaget til et eliteprogram for forretningsudvikling.

Danish Clean Water er udvalgt blandt mere end 1000 screenede virksomheder indenfor centrene Energieffektive Teknologier, Offshore Industri og Oplevelseserhverv & Turisme.

”Vi er med i ’Next Step Challenge’ fordi vi er i en forandringsproces fra et udviklings- og ingeniørbaseret fokus til et mere kommercielt fokus,” forklarer direktør Hagbard Eriksen.

Artiklen fortsætter under annoncen

I eliteprogram for forretningsudvikling, som kaldes for Next Step Challenge, får virksomheden et rådgivningspanel, der er sammensat af blandt andet ledere fra Vattenfall og Telesikring, samt professionelle forretningsudviklere:

”Vi modtager sparring på alle dele af virksomheden, og det er utrolig sundt at få eksterne øjne på vores muligheder og tiltag, så vi vækster i den rigtige skala. Især nu, hvor vi selv er i en forandringsproces,” fortæller Hagbard Eriksen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Med fokus på bekæmpelse af legionella-bakterier, har Danish Clean Water udviklet en teknologi, hvor en simpel proces med salt, vand og strøm bekæmper biofilm i hele rørsystemer med vand uden brug af farlig kemi, uden store driftsomkostninger og endda med en markant besparelse på energiforbruget og dermed en ren ’win-win’ for budget, sikkerhed og miljø.

Ifølge den seneste rapport fra Det Europæiske Center for Forebyggelse af og Kontrol med Sygdomme er sygdomme som følge af smitte med legionella-bakterier steget med mere end 30% fra 2016-2017. Den såkaldte legionærsyge er især alvorlig, og tilmed livstruende, for svage personer på fx hospitaler og plejehjem, men faktisk kan alt vand fra især ældre vandinstallationer være forurenet med bakterien.

Artiklen fortsætter under annoncen

Danish Clean Water er en etableret og lokalforankret virksomhed i Sønderborg med ni ansatte. Siden 2008 har virksomheden udviklet teknologiske løsninger til både hospitaler, plejehjem og landbrug i mere end 20 lande og nu har virksomheden fokus på at strømline vækststrategien for at udvikle sig yderligere.

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk
10. maj 2021 112, Sydals

ATV stjålet fra lagerbygning

10. maj 2021 112

I weekenden har der været indbrud i en lade på Lebølløkke på Sydals. “Og fra stedet er der stjålet en tysk indregistreret ATV”, siger Chris Thorning Sørensen fra politiet i Sønderborg.

Læs mere...