Strålende Skt. Hans ved lystbådehavnen

23. juni 2014 Frivillige

Adskillige glas med benzin genoplivede Skt. Hans bålet ved Sønderborg Lysthavn, hvor sejlerfolkene var samlet for at hygge sig. I starten blev der fyret op med en del lampeolie, som brændte ud, mens havnemester Kim Ingerslev holdt sin båltale:

Havnemester Kim Ingerslev i blåt, holder båltale ved lystbådehavnen.

Havnemester Kim Ingerslev i blåt, holder båltale ved lystbådehavnen.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Skt. Hans er blevet en festdag, hvor vi hygger os med øl, sodavand, ringridere og hinanden. Der krydres med et bål, båltale og sang, siger Kim Ingerslev og fortæller, at en gang var det mere alvorligt.

– Der var jo en gang, hvor hekse blev brændt på bål herhjemme, men det er heldigvis slut. Skt. Hans traditionen rummer stadig en del hedenskab og en del kristendom, siger han og noterer sig, at vejret er strålende.

Og efter han rundede talen af, kunne alle tilskuerne konstatere, der bestemt ikke var bare den mindste brandbare – der var ikke den mindste risiko for grenene i det såkaldte bål, der var samlet sammen eller for omgivelserne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Løsningen blev benzin i så store mængder, at flammerne fik bugt med heksen.

billede

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
5. oktober 2022 FV22, Sønderborg

Enhedslistens Johanna-Maria Precht er for klimaet og imod grænsekontrollen

5. oktober 2022 FV22

Smukt ser det ud, når man står ved kysten og skuer over Flensborg Fjord eller Lillebælt. Mange turister kommer hvert år til vores kommune for at nyde strandlivet og havet. ”Men det skønne billede bedrager. Under havoverfladen ligger en iltfattig gold ørken, som ikke længere levner plads til havdyr- og planter. De er blevet kvalt […]

Læs mere...