Stress – en udfordring for medarbejdere og virksomheder

19. april 2017 Erhverv

Omkring 15 procent af danskere føler sig stressede og i flere tilfælde følger der en række sygdomme med som eksempelvis depressioner og infektioner hos den stressramte medarbejder – og for virksomhederne betyder det sygemeldinger og produktionstab, hvilket i sidste ende kan påvirke virksomhedens resultat negativt.

Hos FIQTIV ApS, der arbejder målrettet med fastholdelse af medarbejdere for en række virksomheder i Sønderborg og Aabenraa kommuner, er der sket en stigning i de stressrelaterede opgaver:

Artiklen fortsætter under annoncen

”Det seneste år har vi, sammen med vores kunder, arbejdet målrettet og specifikt på at fastholde medarbejdere, der er ramt af stress ved at tilbyde individuel stresscoaching og samtidig udarbejde og implementere værktøjer til at forebygge stress på arbejdspladserne”, siger partner i FIQTIV ApS Marianne Betzer til SønderborgNYT og fortsætter:

”I en travl hverdag. hvor fokus er på at få behandlet ordrer, hjælpe kunder, slukke ildebrande og hjælpe kollegaer, er der ikke altid fokus på, at vi passer godt på os selv og hinanden. Det er derfor sjældent ond vilje, når vi ikke får taget godt fat om en potentiel stresssituation. Netop derfor arbejder vi i FIQTIV på at klæde virksomheder og mennesker godt på til at være proaktive og få identificeret stresssymptomer og dermed gribe ind i god tid før symptomerne udvikler sig til sygdom og fravær”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Mange små- og mellemstore virksomheder har ikke en stresspolitik, men det er en fejl, mener Marianne Betzer:

”Uanset størrelsen på virksomheden, er det et rigtig godt sted at starte at få implementeret en stresspolitik, hvor fokus er på forebyggelse af stress på arbejdspladsen. Den udformes, så den tager højde for netop de faktorer, der er gældende hos den specifikke virksomhed, på virksomhedens kultur, og på at den enkelte medarbejder kan løse sine opgaver i de bedste rammer samtidig med, at både ledere og medarbejdere er opmærksomme på tidlige tegn på stress”, slutter Marianne Betzer og understreger, at det er vigtigt at virksomheden også ved, hvordan den skal forholder sig til medarbejdere, der vender tilbage efter en stressperiode med sygemelding.

Skrevet af: Ole [email protected]
9. december 2023 Politik, Sønderborg

Økonomiudvalget skal tage stilling til Kommuneplan 2023 – 2035

9. december 2023 Politik

På onsdag skal Økonomiudvalget debattere og beslutte at godkende eller stemme imod Kommuneplanen, som rækker helt frem til 2035. Økonomiudvalget har tidligere besluttet at 14 perspektivområder til solceller og vindmøller skrives i Kommuneplan 2023-2035. På basis af drøftelser på temamøde fremlægger forvaltningen forslag til principper for vedvarende energiprojekter, VE-projekter – og dem skal Økonomiudvalget også […]

Læs mere...
>