Stressrådgiver: Den eneste effektive kur mod stress – det er ro

8. september 2017 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Krestina Buus Jeppesen er stressrådgiver og hun har kuren mod stress.

“Kuren mod stress er ro. Så enkelt er det”, siger Krestina Buus Jeppesen til SønderborgNYT.

Gennem sit firma, MindMatter, der har lokale på Ellegårdvej i Sønderborg, tilbyder hun virksomheder og medarbejdere effektiv forebyggelse og håndtering af stress.

“Medarbejdernes evner og ressourcer er jo vigtige for virksomhederne. Men alligevel er der flere og flere, der rammes af stress og mistrivsel”, siger stressrådgiveren. Det vil sige, der er økonomiske og menneskelige omkostninger.

Artiklen fortsætter under annoncen

Når ro er kuren

Krestina Buus Jeppesen giver klar besked. Virksomheder får at vide, om hun er den rette til at hjælpe eller om hun ikke er.

“Når jeg siger, at ro er kuren mod stress, så er det fordi, når du rammes af stress, så har du allerede gjort alt for meget alt for længe”, siger Krestina Buus Jeppesen, der fraråder, at stressramte kommer i alle mulige projekter.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Et brækket ben skal have tid til at hele – og det skal stress også”, siger hun og tilføjer:

“Stress er kroppens reaktion på, der er noget galt”.

Trivsel er fantastisk

Langt de fleste mennesker kender de dage, hvor man føler sig frisk og oplagt og alt på jobbet bare kører. Det, vi kalder gode dage.

“Og vi mennesker er udstyret til at have det godt og når vi har det godt, så er vi mere kreative og præsterer bedre”, siger Krestina Buus Jeppsen. Hun advarer imod at forveksle travlhed med stress.

Artiklen fortsætter under annoncen

Nogle mennesker har såkaldte rutinejob, hvor de stort set laver de samme opgaver dag ud og dag ind.

“Og rutinerne kan sagtens gå kvikt, men det kan kreativitet ikke”, siger Krestina Buus Jeppesen. Hun fortæller også, at stressramte sjældent løser stressproblemet ved at skifte job. Nissen flytter med.

“Forklaringen er igen enkel. Du kan trække på dit mentale overskud, som du trækker på dit dankort. Trækker du for meget, får du overtræk og det giver krise”, siger stressrådgiveren.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jobbet

For mange mennesker er det at have et arbejde rigtigt vigtigt og på en måde en del af ens identitet.

“Heldigvis vil virksomhederne rigtigt gerne gøre noget for, at deres medarbejdere trives”, siger Krestina Buus Jeppesen til SønderborgNYT. Hun klæder virksomhederne på til at gøre det rigtige.

“Jeg kan sætte lys på alle de ting, de med fordel kan ændre”, siger Krestina Buus Jeppesen.

Læs mere om MindMatter HER på hjemmesiden

Artiklen fortsætter under annoncen

 

19. juli 2024 Samfund, Sønderborg

DSB-grunden – lige nu er den et trist syn

19. juli 2024 Samfund

I april godkendte Byrådet, at DSB-grunden blev sat til salg, så der kan blive bygget studieboliger på området. ”Lige nu er det et lidt trist område, så det er godt, der er et projekt og det spiller fint ind i Mejeriet og Sønderborghus”, sagde borgmester Erik Lauritzen tilbage i april. Forleden så Bo Bach på […]

Læs mere...