Studerende skal hjælpe Sclerose-patienter

27. august 2014 Erhverv

Pressemeddelelse:

Det bliver lidt af en ilddåb for 120 SDU-studerende på Alsion og Sygeplejerskeuddannelsen i Sønderborg, når de møder op til studiestart 1. september.

Foto: SDU

Foto: SDU

De første tre døgn står den nemlig på såkaldt innovationscamp. Her skal de møde sclerosepatienter og behandlere fra sygehuset til en samtale om de største udfordringer, de har. Og målet er at finde på nye idéer til behandling og pleje.

Artiklen fortsætter under annoncen

  • Mit oplæg skal få de studerende til at tænke på dagligdags udfordringer for sklerosepatienter. Det handler ikke kun om en god kørestol – der er talrige andre problemer, som de studerende forhåbentlig kan komme med alternative løsningsforslag til, siger Lars Madsen, formand for scleroseforeningen i Sønderborg.
SDU og Sygeplejeskolen skal samarbejde på en camp.

SDU og Sygeplejeskolen skal samarbejde på en camp.

Artiklen fortsætter under annoncen

På campen inddeles de studerende i fire storgrupper, der skal finde på løsninger på patienternes og behandlernes udfordringer. De præsenteres for innovationsmetoder, og på den sidste dag kommer der et dommerpanel bestående af ledere fra det private og offentlige, som skal kåre vinderprojektet.

  • Campen skal være med til at generere ideer, der kan arbejdes videre med både i sundhedssektoren og på uddannelserne. Det er patienternes udfordringer, der skal være omdrejningspunktet, siger Palle Eriksen, lektor ved Sygeplejerskeuddannelsen i Sønderborg.
  • Artiklen fortsætter under annoncen

Samtidig er campen en chance for at snuse til iværksætteri – ikke mindst for de studerende fra SDU.

  • Det er vigtigt for vores ingeniørstuderende at få føling med noget, der minder om iværksætteri, og måske finde sammen med nogen, der en dag kunne tænkes at ville starte ny virksomhed på en god idé, siger Bente Olsen, lektor på Mads Clausen-instituttet, SDU.

Campen arrangeres for fjerde gang i år, men som noget nyt går SDU i år ind som partner på lige fod med UC Syddanmark.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fra SDU deltager ingeniørstuderende fra tredje semester på Interaction Design, Mechatronic og Innovation and Business.

Fra UC Syddanmark er det de nye studerende på Sygeplejerskeuddannelsen i Sønderborg.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. september 2023 REGIONALT, Samfund

Vejarbejde nord og syd for grænseovergangen ved Frøslev

22. september 2023 REGIONALT

Politiet opfordrer borgere til at krydse grænsen på en af de mindre grænseovergange, der ligger vest for Frøslev, fordi de forventer meget kø. Her er grænseovergange i Vilmkær, Sofiedal, Bøgelhus og Pebersmark. Det skyldes et større vejarbejde på begge sider af grænsen, skriver politiet i en pressemeddelelse. Renoveringen af asfalten på de to kontrolområder ved […]

Læs mere...