Sundhed: Ældre inviteres til temadag om medicin og god dialog

11. marts 2015 Sønderborg Skrevet af: Ole Kæhler

Sandbjerg Gods lægger lokaler til, når Ældrerådet den 15. april inviterer til temadag om medicin og om, hvordan man får en god oplevelse, når man skal snakke med sundhedsvæsnet. ældre

Hvordan sikrer jeg mig, at jeg ikke glemmer halvdelen af det, jeg vil spørge om, når jeg går til lægen?

Artiklen fortsætter under annoncen

Eller hvordan sikrer jeg mig, at sagsbehandleren forstår, hvad mit problem går ud på?

Først til mølle-princippet

Det er nogle af de spørgsmål, man kan få hjælp til svar på, når Ældrerådet den 15. april holder en temadag på Sandbjerg Gods. Det er gratis at deltage – man skal bare sende en mail til [email protected] snarest. Billetterne går nemlig til dem, der kommer først.

“Vi har tidligere holdt disse temadage om medicin, og vi ved, der er et behov – dagene er altid godt besøgt, og vi får ældrepositive tilbagemeldinger. Denne gang supplerer vi så med en læge, der er tilknyttet projektet ”Hej sundhedsvæsen”, hvor man arbejder på at forbedre dialogen mellem borgerne og sundhedsvæsnet. Det tror jeg bliver spændende, og jeg håber, at mange vil tage imod tilbuddet og komme”, siger formand for Ældrerådet, Karin Dalager i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Arrangementet varer fra kl. 13.50 til 16.30, og man vil dels høre oplæg fra de to apotekere Gisela Mezghani, Løve Apoteket i Sønderborg, og Ralf Ernst, Gråsten Apotek, dels høre læge Ove Gaardbo fra ”Hej Sundhedsvæsen”. Apotekerne fortæller om bl.a. kopimedicin, medicindosering og medicinhåndtering.

Der bydes også på kaffe, te, frugt og kage, ligesom man i nogle stande kan orientere sig yderligere om, hvad apotekerne og ”Hej sundhedsvæsen” tilbyder.

 

29. marts 2024 Sønderborg, Frivillige

Aabenraa Selvhjælp vil hjælpe seksuelt krænkede i Sønderborg

29. marts 2024 Sønderborg

Voksne med senfølger efter seksuel krænkelse i barndommen kæmper med psykiske og/eller fysiske følgereaktioner. De hyppigst forekommende er PTSD, angst, lavt selvværd, tvangsforestillinger, problemer med krop og seksualitet, selvskadende, suicidal eller seksualiseret adfærd, spiseforstyrrelser og stofmisbrug. Ventetiden for at komme i behandling er over to år. Det betyder, at borgerne ikke få hjælp hurtig. Vi […]

Læs mere...