Sundhedsministeren henter inspiration på Amaliehaven i Augustenborg

4. marts 2016 Augustenborg

Mandag besøger sundheds- og ældreministeren Varde, Vejen, Tønder og Sønderborg Kommuner for at hente inspiration til regeringens nationale demenshandlingsplan, skriver Sundhedsministeriet i en pressemeddelelse. Artiklen fortsætter under annoncen

jpg” alt=”amaliehaven” width=”275″ height=”184″ />

Sundheds- og ældreminister Sophie Løhde har stillet sig i spidsen for arbejdet med at lave en national demenshandlingsplan, som skal skabe tryggere og mere værdige rammer for mennesker med demens. Ministeren lægger stor vægt på, at planen skal udformes i samarbejde med de mennesker, som det først og fremmest handler om, og som ved allermest om sygdommen.

Derfor tager hun i øjeblikket rundt i landet for at tale med mennesker med demens, deres pårørende og fagfolk, og for at suge til sig af gode, lokale erfaringer inden for demensområdet. Det er i den forbindelse, at Sophie Løhde på mandag den 7. marts lægger vejen forbi både Varde, Vejen, Tønder og Sønderborg.

”Jeg ser meget frem til at komme rundt til fire kommuner i Syd- og Sønderjylland. Her får jeg mulighed for at møde nogle af de mennesker, det hele handler om, nemlig mennesker der er ramt af demens og deres pårørende. Og jeg får lov til snuse til de erfaringer, man har gjort sig lokalt, og forhåbentlig få en bunke gode ideer og inputs med hjem til det videre arbejde med den nationale demenshandlingsplan,” siger Sophie Løhde.

Sophie Løhde vil under besøget i Sønderborg blive præsenteret for kommunens egen demenspolitik, som sætter den overordnede ramme for, hvordan kommunen skaber sunde og gode rammer for, at borgere og deres pårørende kan bevare et værdigt liv trods en demenssygdom.

Sønderborg Kommune har lavet sin demenspolitik i samarbejde med borgere, medarbejdere, organisationer og politiske udvalg, som er kommet med bud på visioner, mål og handlinger.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk