Sundhedspolitikken 2016-2018 er på plads

11. november 2015 Politik

Den nye sundhedspolitik, som skal gælde fra 2016 til 2018, hedder ”Sund Kommune – Fælles ansvar” og er blevet til i en proces, hvor der har været lagt stor vægt på borgerinddragelse. Sundhedsudvalget har således været rundt i kommunen for at møde borgerne i ”Sundhed på tur”, ligesom der er holdt høringsmøde i Sundhedscentret. Dertil har de direkte høringsparter været inviteret til at kommentere, og alle borgere har i høringsperioden haft mulighed for at give deres besyv med via kommunens hjemmeside.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi ønsker en sundhedspolitik, som borgerne kan se sig selv i og bruge til noget. Og så er det jo helt oplagt at invitere

Rigtigt mange mennesker har været med til at snakke sundhedsplanen på plads, siger Helge Larsen.

Rigtigt mange mennesker har været med til at snakke sundhedsplanen på plads, siger Helge Larsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

så mange som muligt med ved bordet, når grundlaget for politikken skal på plads. Det er et stort arbejde, men samtidig giver de mange input os en fantastisk mulighed for at få et så godt beslutningsgrundlag som muligt. Jeg håber, at mange kan genkende deres fingeraftryk i politikken eller sundhedsplanerne”, siger sundhedsudvalgets formand Helge Larsen i en pressemeddelelse fra Sønderborg Kommune.

Sundhedspolitikken er den overordnede ramme for kommunens tilbud og handlinger på sundhedsområdet. Politikken omsættes til praksis i seks sundhedsplaner:

Artiklen fortsætter under annoncen

  • Kultur, fritid og udeliv
  • Børn og unge
  • Sundhed og trivsel – tilbud og indsatser
  • Arbejdsliv
  • Socialpsykiatri og handicap
  • Rehabilitering, genoptræning og behandling

Undertitlen på sundhedspolitikken er ”Fælles ansvar”. Det er et klart signal om, at alle må arbejde på at tage ansvar

Claus Klaris lægger vægt på sammenhæng i tingene.

Claus Klaris lægger vægt på sammenhæng i tingene.

Artiklen fortsætter under annoncen

for eget liv. Sønderborg Kommune kan fastlægge nogle gode rammer, men initiativet til at leve det gode liv må nødvendigvis komme fra den enkelte borger. Hvis initiativet og ansvaret er til stede, så løfter kommunen til gengæld sin del af det fælles ansvar.

“Når vore politiske visioner skal blive til virkelighed, er det vigtigt, at der er sammenhæng i tingene – altså at de forskellige afdelinger i kommunen har samme mål, og at indsatserne hænger sammen.  Et andet vigtigt mål for os er, at rammerne for det gode liv er til stede for alle. Og her forstår vi et godt liv som mere end sundhed, nemlig et liv med livskvalitet og livsglæde”, siger Claus Klaris, næstformand i sundhedsudvalget.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
29. juli 2021 112, Sønderborg

Beredskabsmeddelelse: Nu kommer der ikke længere sundhedsskadelig røg fra branden

29. juli 2021 112

Branden på Omnicon er nu under kontrol og udvikler ikke længere sundhedsskadelig røg. Derfor ophæves den tidligere varsling. Det skriver Politiet i en Beredskabsmeddelelse. Personer i det berørte område kan igen gå uden for. Der opfordres til, hvis det er muligt, at viderebringe denne meddelelse til andre personer i området. Hvis man har indåndet røg […]

Læs mere...