Sundhedstip: Massage kan øge din glæde

27. januar 2015 Uncategorized

Ninna Holm Fra Mindful Body skriver:

Vidste du at oxytocin, som også kaldes lykkehormonet, frigives når vi modtager massage?

Den svenske professor i fysiologi Kerstin Uvnäs Moberg udtaler i sin bog: ”Afspænding, ro og berøring” at massage og berøring stimulerer kroppen til at frigive oxytocin.

Artiklen fortsætter under annoncen

En videnskabelig undersøgelse underbygger dette, idet undersøgelsen viser at blodets indhold af oxytocin stiger med gennemsnitlig 27% når man får massage i bare 15 min. Massage har desuden den gavnlige effekt at stresshormoner som fx ACHT, der påvirker produktionen af kortisol, reduceres med 24%.

Vores hud opfatter og sender konstant informationer fra vores omgivelser til vores nervesystem.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvad enten vi 1__320x150_logosveder eller får gåsehud afhænger af de signaler, som vi modtager fra det centrale nervesystem.

Artiklen fortsætter under annoncen

Forskellige receptorer mærker varme, andre mærker kulde og kan medføre at kroppens flugt-reflekser aktiveres, fx hvis bruseren uventet sender iskold vand ud af brusehovedet, og vi lynhurtigt flygter.

Når vi tilfører kroppen en oplevelse af behagelig berøring, er det er anden refleks, vi aktiverer og kroppen falder til ro, vi slapper af.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der frigives oxytocin til blodbanen og vi stresser af. Massage har en dæmpende effekt på følelser som angst og bekymring, og i stedet breder der sig en følelse af velvære og glæde. Undersøgelser viser at massage har en gavnlig effekt på forhøjet blodtryk.

Artiklen fortsætter under annoncen

Immunforsvaret påvirkes positivt af massage, fordi antallet af dræberceller stiger og deres aktivitetsniveau forbedres.

Kroppen frigiver oxytocin, når vi får massage eller når vi foretager os noget, som giver os glæde.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vi oplever hver især følelsen af glæde individuelt. For nogle mennesker er det, når de dyrker sport, andre igen når de er sammen med mennesker de har en følelsesmæssig positiv forbindelse til og for nogle helt andre mennesker handler det fx om at se SuperBowl med vennerne.

Hvad giver dig glæde?.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
18. april 2021 Uddannelse, Sønderborg

Økonomiudvalget skal se på hvordan flere uddannelser trækkes til Sønderborg

18. april 2021 Uddannelse

Der er igennem flere år arbejdet på at få flere uddannelser til kommunen og det er sket igennem forskellige råd og udvalg og i tæt dialog med områdets uddannelsesinstitutioner og virksomheder. I 2021 er der i den politiske debat i Folketinget og regeringen sat fokus på, at der skal være flere uddannelsespladser regionalt og lokalt […]

Læs mere...