Sundhedsudvalget: Hvordan kan flere tage ansvaret for deres egen sundhed?

9. august 2018 Samfund

De aktuelle udfordringer på sundhedsområdet fremgår meget tydeligt af den seneste sundhedsprofilundersøgelse “Hvordan har du det” fra 2017.

Den viser, at der generelt er en negativ udvikling i borgernes sundhed.

Her i kommunen er der kommet flere borgere med overvægt, færre borgere dyrker fysisk aktivitet i fritiden, og flere borgere oplever dårlig mental sundhed.

Der er derfor behov for at tage nye skridt i sundhedsarbejdet.

Udgangspunkter for dialogen med borgerne er visionen for den nye sundhedspolitik. Visionen er “Mod på mere sundhed i Sønderborg Kommune” Visionen suppleres af tre underbudskaber:

Vi vil gøre sundhed nemmere

Vi vil sætte tidligt ind i alle aldre

Vi vil skabe sammenhæng på tværs

Kommune kan sikre gode rammer, der skal give borgerne mod på at fremme egen sundhed. Men der sker kun forandringer til det bedre, hvis borgerne deltager og selv gør en indsats.

”Hvis vi vil have borgerne til at tage ansvar for deres egen sundhed, og det vil vi, så er det helt afgørende, at de rammer vi stiller til rådighed, som passer til borgernes behov. Derfor har sundhedsudvalget bl.a. planlagt at møde op til en række kulturelle events, hvor vi ved at borgerne deltager. Vi er meget opsatte på, at få forskellige målgrupper i tale og forsøger at gøre møderne levende og vedkommende”, siger sundhedsudvalgsformand Helge Larsen i en pressemeddelelse.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
20. januar 2022 COVID-19, Sønderborg

200 nye Corona-smittede siden onsdag

20. januar 2022 COVID-19

Siden onsdag er antallet af Corona-smittede indenfor Sønderborgs kommunegrænse steget med 200 og der er i dag 1975 smittede. På landsplan er der ifølge Statens Serum Institut fundet 40.626 nye smittede det seneste døgn. 825 er indlagt på sygehus – og af dem er 49 på intensiv. 28 er i respirator. Ifølge sundhedschef Michael Skriver […]

Læs mere...