Sundhedsudvalget kan inspirere andre kommuner

8. februar 2017 Samfund
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 94)

 

Det nære sundhedsvæsen handler ikke alene om borgernes kontakt med sundhedsvæsenet fra det øjeblik, de sætter sig i venteværelset hos den praktiserende læge eller har været i behandling på sygehuset. Det handler også om indretning af byrum til fysisk aktivitet og trivsel, bevægelsesunderstøttende læring i skolerne og tandemcykling i socialpsykiatrien. Sådan nogle indsatser til sundhedsfremme og forebyggelse i det nære sundhedsvæsen prioriteres i sundhedsudvalget.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Allerede i 2009 blev Sønderborg kåret som den kommune, der gjorde mest for at forebygge på sundhedsfronten, og nu ser vi for alvor resultaterne. Sidste år oplevede vi et fald i antallet af sygehusindlæggelser og lægebesøg, og forebyggelse kan være medvirkende årsag”, siger formanden for sundhedsudvalget, Helge Larsen, der glæder sig over, at Kommunernes Landsforening anerkender indsatsen.

Helt konkret har kommunen succes med at minimere antallet af rygere gennem forebyggende tiltag, på kommunens overvægtsklinik griber man tidligt ind i forbindelse med overvægt hos børn og unge, og gennem et tværgående projekt arbejdes der med at få skruet ned for forbruget af stoffer blandt kommunens unge.

Artiklen fortsætter under annoncen

Forebyggelsestiltagene er blevet til i rammen af de i alt 11 forebyggelsespakker, Sundhedsstyrelsen har udsendt med faglige anbefalinger til sundhedsfremme- og forebyggelsesindsatserne.

Og det er implementeringen af disse anbefalinger Kommunernes Landsforening på baggrund af en kortlægning nu har belyst med en række interviews med forskellige kommuner, skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

En af konklusionerne er, at et stærkt samarbejde på tværs af kommunens afdelinger er en præmis for en succesfuld implementering.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sundheden bredes ud

Det er særligt her, Sønderborg er nået langt og kan være med til at inspirere andre kommuner.

Sundhed kan ikke isoleres til én enkelt afdeling eller forvaltning, og i Sønderborg Kommune er samarbejde på tværs af afdelinger og forvaltninger en helt naturlig del af arbejdet med sundhedsfremmende og forebyggende tiltag.

Ulighed i sundhed er et gennemgående tema i alle forebyggelsespakkerne. Sundhedsfremme og forebyggelse handler både om universelle indsatser for alle borgere og indsatser særligt målrettet udsatte grupper.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 95)

 

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 96)

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
4. juni 2023 Kultur, Sønderborg

Skarp og underholdende sommerrevy

4. juni 2023 Kultur

Dette års udgave af Sønderborg Sommer Revy Show kommer flot omkring i adskillige aktuelle numre – og flere af dem er lokale. Der er lidt om ringridning, Als-Fynbroen, borgmesteren, vindmøller og så alt det andet fra nær og fjern, som de fleste af os også har en mening om. Hvis du kan li’ at blive […]

Læs mere...