Sundhedsudvalget klar med penge til frivillige

14. januar 2015 Frivillige Skrevet af: Ole Kæhler

Tirsdag kom Sundhedsudvalget gennem stakken med ansøgninger fra de mange frivillige foreninger, der gerne vil have tilskud til forskellige ting, der på den ene eller den anden led løfter udsatte borgere.kkc

Flest penge går der til Blæksprutterne, der får godt en halv million kroner til driften af det særdeles rummelige sted, hvor der holdes en kærlig hånd under rigtigt mange mennesker, der i kortere eller længere tid har ondt i livskvaliteten.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg Kvinde- og Krisecenter kan vente at se 10.000 kroner på ligeværdkontoen, så der kan sættes gang et projekt, der skal give bedre leg med børn og Landsforeningen Ligeværd kan bruge 15.000 kroner på en ny debat om inklusion i folkeskolen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi er i fuld gang med at planlægge og sætter scenen, så det mest af alt er forældre, der kan fortælle, hvad der er godt eller mindre godt ved inklusion og heldagsskole”, siger Ligeværd-formand Jørn Thrane.

Inden for området Børn, Unge og Familier var der tre ansøgere, der ikke fik penge overhovedet. Børns Vilkår, Julehjælpen og Du er ikke alene får ingen, fordi de ikke er lokalt forankrede.

I alt er der søgt om 1. 847. 566 kroner og Sundhedsudvalget har godkendt ansøgninger for 1. 362. 077 kroner.

Artiklen fortsætter under annoncen