Sundhedsudvalget sender penge til frivillige sociale og sundhedsfremmende foreninger

2. februar 2023 Sønderborg

Sønderborg Kommune uddeler i to årlige runder tilskud til støtte af frivilligt socialt og sundhedsfremmende arbejde efter servicelovens §18-tilskud. Tilskud kan søges af frivillige sociale foreninger og organisationer, og tilskuddet er målrettet foreningers arbejde med at støtte mennesker, der har det svært.

60 foreninger har søgt om tilskud fra puljen i første runde 2023, og Sundhedsudvalget har valgt at støtte 45 foreninger med et samlet beløb på 1,244 mio. kr.

”Jeg er meget tilfreds med, at vi har mulighed for at støtte så mange foreninger. Det er helt fantastisk, hvad der bliver gjort på frivillig basis, og hver eneste krone, vi kan sende i deres retning, er fuldt fortjent. De frivilliges indsats gør en enorm forskel i vores samfund og særligt i forhold til de borgere, der har brug for hjælp til sundhed og trivsel eller i det hele taget støtte til at klare hverdagen. Og når det så samtidig hjælper en masse mennesker i Sønderborg Kommune, så er det en god investering”, siger udvalgsformand Didde Lauritzen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kriterierne for §18-tilskud er blevet skærpet i forbindelse med Sønderborg Kommunes revidering af vejledningen til ansøgning om §18-tilskud. Det har den konsekvens, at flere foreninger end tidligere får afslag på deres ansøgning, fordi de ikke lever op til ansøgningskriterierne. Denne gang drejer det sig om 15 foreninger.

”Vi har et enormt stort fokus på samarbejdet med frivillige foreninger, fordi vi vil skabe bedre rammer for det gode liv for borgerne. Det gør vi her med støtte til 45 foreninger. Desværre er der også en række foreninger, vi må sige nej til denne gang. Det skyldes, at vi har ændret vores ansøgningskriterier, så flere foreninger generelt får mulighed for at få tilskud. For de frivillige foreninger fortjener den støtte, vi har mulighed for at give dem”, siger næstformand Bo Kleis Christensen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Årsager til afslag kan være, at foreningerne ikke lokalt er forankret i Sønderborg Kommune, har tilbud, der på anden vis er økonomisk støttet af kommunen eller kan gennemføre aktiviteten uden tilskud fra Sønderborg Kommune.

Her kan du se hvilke 45 foreninger, der får tilskud – og hvilke der fik afslag.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
24. marts 2023 Uddannelse, Sønderborg

Kom til markedsdag hos FGU på Solglimt

24. marts 2023 Uddannelse

Torsdag den 30. marts kl. 16-19 holder FGU Sønderjylland marked på Solglimt 4. Eleverne har haft travlt på værkstederne og produceret rigtig mange produkter som de sælger fra deres boder. “Upcykling som også er en del af markedet forventer vi os rigtigt meget af. Vi har lagt os i selen for at lave nogle rigtige […]

Læs mere...