Sundhedsudvalgets formand sagde tak og farvel til de frivillige

24. september 2021 Nordborg

Ved Frivilligfesten dukkede Leif Maibom pludselig op på scenen og det var i rollen som Thorleif – og egentlig var det ikke hans mening at forstyrre.

“Jeg vil sådan set bare høre, om der er en af jer, der har 1 1/2 liter benzin. Jeg har min Velo Solex holdende udenfor og jeg skal på arbejde i København”, sagde Thorleif. Han fortalte, han skulle være med i en fjernsynsudsendelse.

“Jeg skal være med i Vild med Svans. Ikke som deltager. Jeg er nemlig professionel publikummer”.

Jobbet ved fjernsynet havde han fået efter han blev fyret fra sit tidligere job i kommunen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Chefen spurgte, hvad jeg lavde og jeg sagde ingenting. Jeg sagde også, at i går lavede jeg heller ingenting- og fortalte, at det blev jeg ikke helt færdig med. Og så var jeg fyret”, sagde Thorleif.

Efter Thorleif forlod scenen for at køre til hovedstaden på sin Velo, trådte sundhedsudvalgsformand Helge Larsen op.

“Det er jo det ene højdepunkt efter det andet. Først Leif Maibom og om lidt bliver der delt priser ud. Men inden da, så vil jeg gerne sige nogle ord”, sagde Helge Larsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Helge Larsen har været udvalgsformand i en del år og dermed politisk formand for frivilligområdet.

“Det hele begyndte dengang kommunerne blev lagt sammen. Og når vi fejrer nytår, så slutter det. Jeg genopstiller ikke til byrådsvalget, så det her bliver min sidste frivilligfest og jeg vil så gerne sige ordentligt farvel til Jer”, sagde han og fortsatte:

“Det første ord, det største ord og det bedste ord, som jeg vil sige, det er: Tak”.

“Tak for alle oplevelserne og samtalerne. Tak for samværet og ikke mindst de mange resultater. Jeg bliver rigtig glad, når jeg stopper op og tænker på alt det, som vi har haft sammen”.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det har været et privilegium at være jeres politiske formand og jeg vil sige tak for alt det, som i har lært mig”, sagde den afgående udvalgsformand og fortalte lidt om de ansatte i kommunen, som også har haft med frivillighed at gøre.

“Gennem årene har jeg samarbejdet med hele seks direktører, der alle har en positiv aktie i udviklingen på frivilligområdet. To af dem er her i dag og det er Carsten Lund og Tim Hansen. Sundhedschef Michael Skriver Hansen, frivilligkonsulent Johnny Gammelgaard Alfsen og hans makker, Lone Juhl Petersen har også en meget, meget stor aktie i successen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Herefter rundede Helge Larsen sin tale af med at takke de mange frivillige – både på sine egne vegne og på vegne af alle de mennesker, som hver dag nyder godt af de tilbud, som de frivillige skaber.

“Jeg siger tak for det, som I er og for det, som I gør. I skal vide, at I gør en uvurderlig forskel. Ingen enkeltperson er uundværlig, men som gruppe er I frivillige uundværlige”.

“I giver de borgere, som har behov, det dyrebareste der findes. Nemlig Jeres tid. I tænker på andre før Jer selv. I tænker fællesskab og ikke bare på Jer selv. I tænker: Hvad kan jeg bidrage med”.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er på den måde, vi bekæmper det stigende problem, som er ensomhed. Og det gør I ved at give jer tid til en samtale, til at yde omsorg og skabe fællesskab.

“Dagligdagens helte, kan man kalde Jer”.

Du kan SE BILLEDER HER .

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk