Sundhedsudvalgets formand skriver om kræftramte og psykologsamtaler

26. november 2019 Samfund

Sønderborg Kommune har opsagt kontrakten med Kæftens Bekæmpelse vedrørende tilbud om psykologsamtaler fra 2020!

Opsigelsen er på sociale medier blevet kaldt for en markant forringelse, helt hen i vejret og personligt er jeg blevet kaldt en del, skriver Sundhedsudvalgets formand, Helge Larsen på Facebook.

Virkeligheden er, at tilbuddet om psykologsamtaler overdrages til Sundhedscentrets egne psykologer. Der vil altså fortsat være tilbud om kræftrådgivning i Sundhedscentret og samtidig giver det en tættere sammenhæng med kræftrehabiliteringstilbuddene samme sted.

Artiklen fortsætter under annoncen

Konkret har 60-75 borgere årligt anvendt tilbuddet og den enkelte borger har modtaget 1-3 samtaler. Denne rådgivning vil fortsat blive ydet og der er altså ikke tale om nogen forringelse.

Samtidig skal det med i billedet, at Region Syddanmark de seneste år har oprustet indenfor tilbud til kræftramte.

Borgere, der er i deres sidste fase af livet, kan blive tilknyttet det Palliative Team, som både har psykolog og præst tilknyttet. Begge har mulighed for også at køre på besøg i hjemmet hos borgeren.

Artiklen fortsætter under annoncen

Også på onkologisk afdeling på Sønderborg Sygehus er der tilknyttet en psykolog. Denne kan borgere komme i kontakt med også selv om de behandles i for eksempel Odense eller Vejle. Har en pårørende behov for psykologsamtaler henviser regionens sygehuse til Kræftens Bekæmpelse i Åbenrå.

Jeg gør endelig opmærksom på, at borgere med en livstruende sygdom har ret til, at borgerens praktiserende læge henviser til en privat praktiserende psykolog.

Der er ikke tale om en forringelse af borgernes tilbud om gratis rådgivning ved kræftsygdom. Tværtimod så er den samlede mængde af tilbud større end nogensinde.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. november 2021 Erhverv, Sønderborg

Små og mellemstore virksomheder i Sønderborg mødes af klimakrav fra kunderne

28. november 2021 Erhverv

Klimakampen er kommet til de små og mellemstore virksomheder, som i stigende grad bliver mødt med krav om at blive klimaklar og det var hovedbudskabet, da Sønderborg-områdets små- og mellemstore virksomheder mødtes til ProjectZeros SMV-konference tidligere på måneden. Det skriver ProjectZero. Næsten halvdelen af de danske SMV’er er allerede i gang med at udarbejde klimamål, […]

Læs mere...