Sundquistsgade får levende grønne farver

21. december 2016 Samfund
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 94)

 

De seneste årtier er næste 70 vejtræer forsvundet fra Sundquistsgade, bl.a. fordi rødderne er ødelagt af parkerede biler. Nu plantes 15 nye, store lindetræer – på en måde, så jorden over rødderne ikke presses sammen og dermed hindrer træet i at leve.

I 1945 var ca. 80 store træer langs siderne på Sundquistsgade. Nu er der 12 tilbage, skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

Det er nogle meget store huller, der forberedes til de nye træer – og det skyldes, at der sikres god iltning og vanding til træerne. Foto: Kim Toft Jørgensen.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Træer er gode for bymiljøet, og så løfter det oplevelsen af en by eller gade, når den er grøn. Vi ser mange flere store træer i tyske byer, og det var lidt en aha-oplevelse for mig, da jeg fik det at vide – som at, ‘Ja, det er da derfor, tyske byer tit virker så rare og imødekommende at komme ind i’. Vore medarbejdere har tidligere i år været i Flensborg for at lære noget om, hvordan flere træer integreres i bybilledet, og hvordan de plantes, så man undgår at rødderne ødelægges og træerne dør. Jeg glæder mig over, at vi nu drager nytte af det grænseoverskridende samarbejde og videndelingen og får mere grønt”, siger Frode sørensen, formand for teknik- og miljøudvalget.

Artiklen fortsætter under annoncen

Medarbejdere fra Vej og Park er netop nu ved at grave store huller i rabatten til 15 nye, store lindetræer, som plantes til foråret. Arbejdet tager tid, fordi plantehullerne konstrueres efter en metode, så jorden ikke komprimeres og trykker rødderne, så træerne dør, som det er sket hidtil.

”En anden mulighed for at undgå, at træerne dør, havde været at spærre områderne under træerne for parkering. Den har vi imidlertid valgt fra, fordi det ville genere beboerne”, siger jordbrugsteknolog Kristian P. Nordstrøm fra afdelingen Projekt & Anlæg.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 95)

 

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 96)
Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
29. juni 2022 112, Sønderborg

Kørte på elløbehjul og blev anholdt

29. juni 2022 112

Natten til onsdag stoppede politiet en 26-årig mand, som kørte på elløbehjul på cykelstien ved Strandpromenaden. “Han blev standset, fordi han ikke havde hjelm på og betjentene vurderede, at han var påvirket, så manden blev sigtet og anholdt”, siger Chris Thorning Vesterdal fra det lokale politi. I lommen havde den 26-årige en smule hash. Resultatet […]

Læs mere...