Superhelte kæmper for bæredygtighed

3. april 2016 Augustenborg

På Efterskolen Epos har biologilærer og bæredygtigheds-entusiast Nina Tofte Hansen nedsat en anderledes

” width=”300″ height=”200″ /> Efterskolens Superhelte.

arbejdsgruppe. Gruppens mål er at gøre Epos grøn og bæredygtig og for at ’klæde sig selv på til den store opgave, trækker gruppemedlemmerne i superhelte-outfit. Gruppen tæller ud over biologilæreren tre elever, og sammen er de med til at foreslå måder, hvorpå skolen kan nedbringe sin miljø- og klimabelastning samt holde elever og medarbejdere fast på at ændre daglige vaner.

”På Epos interesserer vi os for, hvordan leg, kostumer og roller påvirker, hvordan vi går til en opgave og løser problemer. Vi arbejder med dette i den daglige undervisning, så hvorfor ikke bruge samme princip når vi skal ændre vaner i forhold til bæredygtighed”, siger Nina Tofte Hansen i en pressemeddelelse.

Indtil videre bliver der arbejdet med skraldesortering og kompostering af køkkenaffald. Desuden er skolens IMG_5369årgangstrøjer produceret af fair trade og 100 procent økologisk bomuld.

”Vi har tænkt bæredygtighed ind i skolens budgetter, og I vores køkken laver vi overvejende økologisk mad. Faktisk er vi tæt på at kunne ansøge om sølvmærket i økologi, som man får, når man køber over 60 procent økologi”, siger forstander Mathias Granum, som sætter pris på, når leg og alvor kan gå hånd i hånd – også med hensyn til skolens arbejde for bæredygtighed.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk