Svenstrup er Årets Landsby 2016

21. april 2016 Nordborg

Titlen Årets Landsby går i år til Svenstrup på Nordals. Det var byrådsmedlem Claus Klaris, der udløste spændingen  forleden ved Landsbyforums Topmøde i Kegnæs Forsamlingshus. Artiklen fortsætter under annoncen

jpe” alt=”images” width=”300″ height=”164″ />

”Årets landsby går til et sted med et godt foreningsliv. Her er folk gode til at give en hjælpende hånd, og det lyder som om, at de har et godt fællesskab. De har mange ildsjæle og iværksættere og det kan ses i byen. Det er dejligt at se, at historien indgår i en naturlig del af deres område, og at information kommer på engelsk og tysk. Det kan vi li’”, sagde Venstres Claus Klaris ved kåringen, hvor han også roste Svenstrup for den app, de er ved at udvikle og de nye Mountainbike-ruter, som landsbylauget arbejder på at få på plads.

I ansøgningen fremhæver Svenstrup deres velkomstfolder til nye tilflyttere. Her byder de velkommen til Svenstrup, der byder på et bredt udvalg af aktiviteter, et godt foreningsliv og en unik natur. Kig ind på vores hjemmeside og bliv klogere på dine muligheder for samvær og for aktivt at præge byen. Vi håber, at du bliver glad for at bo i byen, som de skriver i folderen.

Landsbylauget i Svenstrup hedder E´Svenstruplaug og det lokale blad hedder Æ Svenstrupper og udkommer ti gange årligt. De har også en aktiv idrætsforening, SUF, og sammen har de lavet en krolfbane og mange andre gode ting. Der er kort sagt gang i den i Svenstrup, og det belønnes nu med kåringen til Årets Landsby 2016.

Udover æren fik Svenstrup en bronzeplakette udført af Vibeke Fonnesberg.

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk