Direktør: Luk grænsen til Tyskland med et hegn

4. marts 2014 Erhverv

Direktøren for Danske Svineproducenter, Hans Aarestrup, hørte mandag om fundet af et vildsvin i Slesvig-Holsten, der var

Når det handler om vildsvin er hegn bedre end skilte.

Når det handler om vildsvin er hegn bedre end skilte.

Artiklen fortsætter under annoncen

inficeret med en herpesvirusinfektion i centralnervesystemet. Frygten for at sygdommen breder sig til Danmark, er åbenlys, da der år efter år er tyske vildsvin, der passerer den dansk-tyske grænse.

Vildthegn er en løsning

Syge vildsvin skal nødig smitte danske svinebesætninger.

Syge vildsvin skal nødig smitte danske svinebesætninger.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Indtil videre er sygdommen heldigvis kun blevet konstateret i vildsvinebestanden i Tyskland, men det er en reminder om, at man skal være ekstra på vagt og enormt omhyggelig, siger Hans Aarestrup til Flensborg Avis.

For direktøren er sygdommen så alvorlig, at han er parat til at tage drastiske midler i brug, for at den ikke breder sig til Danmark.

– Et vildthegn på tværs af grænsen kunne være en løsning. Det ville være en billig forsikring, selv om nogle nok ville sige, at det ville forhindre andre dyr i at passere den dansk-tyske grænse, siger Hans Aarestrup.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
5. august 2021 Erhverv, REGIONALT

HLT-Service har el-varebiler som dækker virksomhedernes behov

5. august 2021 Erhverv

HLT-Service i Aabenraa sælger varevogne af mærket Maxus og der er stor interesse for bilerne fra både kommuner og større virksomheder, siger Poul Linnet fra HLT-Service. Interessen skyldes både kørselsøkonomi og klimaet. “Det er med elbiler, som det er med mobiltelefoner. Der udvikles hele tiden og Maxus-varevogne dækker langt de fleste virksomheders behov. Også håndværkernes”, […]

Læs mere...