Direktør: Luk grænsen til Tyskland med et hegn

4. marts 2014 Erhverv

Direktøren for Danske Svineproducenter, Hans Aarestrup, hørte mandag om fundet af et vildsvin i Slesvig-Holsten, der var

Når det handler om vildsvin er hegn bedre end skilte.

Når det handler om vildsvin er hegn bedre end skilte.

Artiklen fortsætter under annoncen

inficeret med en herpesvirusinfektion i centralnervesystemet. Frygten for at sygdommen breder sig til Danmark, er åbenlys, da der år efter år er tyske vildsvin, der passerer den dansk-tyske grænse.

Vildthegn er en løsning

Syge vildsvin skal nødig smitte danske svinebesætninger.

Syge vildsvin skal nødig smitte danske svinebesætninger.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Indtil videre er sygdommen heldigvis kun blevet konstateret i vildsvinebestanden i Tyskland, men det er en reminder om, at man skal være ekstra på vagt og enormt omhyggelig, siger Hans Aarestrup til Flensborg Avis.

For direktøren er sygdommen så alvorlig, at han er parat til at tage drastiske midler i brug, for at den ikke breder sig til Danmark.

– Et vildthegn på tværs af grænsen kunne være en løsning. Det ville være en billig forsikring, selv om nogle nok ville sige, at det ville forhindre andre dyr i at passere den dansk-tyske grænse, siger Hans Aarestrup.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
7. august 2022 Kultur, Broager

Flot opbakning til underholdningen i parken i Broager

7. august 2022 Kultur

Søndag eftermiddag blev der bakket flot om parkunderholdning i Broager og folk hyggede sig med naboer, familie, venner og alle de andre. Især havde mange af de mindre børn nogle helt forrygende timer, hvor de løb omkring og også fik hoppet i den lille hoppeborg. Det er Broager Erhverv, Broager Kultur, BUI Rock og Broager […]

Læs mere...