Syddanske kvindelige ildsjæle hædret med priser

2. februar 2015 Erhverv

Da Spar-butikken i Den Gamle Købmandsgård på Torvet i Ærøskøbing lukkede ned, så det ud til, at der kom til at stå endnu en tom butik i den ellers charmerende gamle købstad. I dag blomstrer købmandsgården som butik og café, hvor både lokal og turister kommer for at købe og smage øens egne fødevarer.

Artiklen fortsætter under annoncen

Og dette initiativ breder ringe af optimisme og positiv udvikling omkring sig.Landdistriktspris_Årets Iværksætter_Årets Ildsjæl_0171

Kvinden bag forretningen, Louise Badino, var nomineret til begge årets landdistriktspriser, Iværksætterprisen og Årets Ildsjæl.

Hun blev lørdag kåret til Årets Iværksætter ved uddelingen af de regionale landdistriktspriser i Svenstrup Forsamlingshus i weekenden., men det var faktisk primært på baggrund af en anden succeshistorie: Louise Badino er også kvinden bag firmaet Danish Island Weddings, der nu med tre-fire ansatte arrangerer romantiske bryllupper for primært udenlandske par på Ærø.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er nu op mod 300 par om året, som vælger Louises firma som indgang til et bryllup på øen, hvor samlet 2000 udenlandske vielser om året skaber en omsætning på mellem 15-20 millioner kroner. Louise har desuden åbnet Café Lou Lou i Ærøskøbing.

Årets Ildsjæl i Syddanmark blev Fanø-kvinden Christel Seyfarth, som står bag øens strikkefestival.

Artiklen fortsætter under annoncen

Christel har skabt opbakning i hele lokalsamfundet, hvor mange frivillige gør en stor indsats for festivalen, som tiltrækker mange turister, når den finders sted i september, der ellers er ydersæson.

.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
16. april 2021 COVID-19, Samfund, Sønderborg

Ingen områder i Sønderborg er tæt på automatisk nedlukning – se tallet for dit område her

16. april 2021 COVID-19

Nye beregninger fra Statens Serum Institut viser, hvad den såkaldte testjusterede incidens er for hver af landets sogne. Et sogn kan blive lukket automatisk ned, hvis det testjusterede incidenstal er på flere end 400 nye smittede per 100.000 indbyggere, at antal af smittede er på mindst 20 personer og at positivprocenten er mindst to procent. […]

Læs mere...