Syddanske kvindelige ildsjæle hædret med priser

2. februar 2015 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Da Spar-butikken i Den Gamle Købmandsgård på Torvet i Ærøskøbing lukkede ned, så det ud til, at der kom til at stå endnu en tom butik i den ellers charmerende gamle købstad. I dag blomstrer købmandsgården som butik og café, hvor både lokal og turister kommer for at købe og smage øens egne fødevarer. Og dette initiativ breder ringe af optimisme og positiv udvikling omkring sig.Landdistriktspris_Ã…rets Iværksætter_Ã…rets Ildsjæl_0171

Artiklen fortsætter under annoncen

Artiklen fortsætter under annoncen

Artiklen fortsætter under annoncen

Kvinden bag forretningen, Louise Badino, var nomineret til begge årets landdistriktspriser, Iværksætterprisen og Årets Ildsjæl.

Hun blev lørdag kåret til Årets Iværksætter ved uddelingen af de regionale landdistriktspriser i Svenstrup Forsamlingshus i weekenden., men det var faktisk primært på baggrund af en anden succeshistorie: Louise Badino er også kvinden bag firmaet Danish Island Weddings, der nu med tre-fire ansatte arrangerer romantiske bryllupper for primært udenlandske par på Ærø. Det er nu op mod 300 par om året, som vælger Louises firma som indgang til et bryllup på øen, hvor samlet 2000 udenlandske vielser om året skaber en omsætning på mellem 15-20 millioner kroner. Louise har desuden åbnet Café Lou Lou i Ærøskøbing.

Artiklen fortsætter under annoncen

Årets Ildsjæl i Syddanmark blev Fanø-kvinden Christel Seyfarth, som står bag øens strikkefestival. Christel har skabt opbakning i hele lokalsamfundet, hvor mange frivillige gør en stor indsats for festivalen, som tiltrækker mange turister, når den finders sted i september, der ellers er ydersæson.

17. april 2024 Politik, Sønderborg

Målsætningen med 77.000 indbyggere i 2030 holder ikke, siger politikere

17. april 2024 Politik

På mødet i Økonomiudvalget i dag, onsdag, blev der lagt en befolkningsprognose på bordet. Den bygger på tal fra Danmarks Statistik og de viser en befolkningsfremgang på 28 personer frem til 2028. Byrådet arbejder hen imod, at der er 77.000 indbyggere i Sønderborg Kommune i 2030. ”Årets befolkningsprognose understreger med al tydelighed, at vi ikke […]

Læs mere...