Syddanske kvindelige ildsjæle hædret med priser

2. februar 2015 Erhverv

Da Spar-butikken i Den Gamle Købmandsgård på Torvet i Ærøskøbing lukkede ned, så det ud til, at der kom til at stå endnu en tom butik i den ellers charmerende gamle købstad. I dag blomstrer købmandsgården som butik og café, hvor både lokal og turister kommer for at købe og smage øens egne fødevarer. Og dette initiativ breder ringe af optimisme og positiv udvikling omkring sig. Artiklen fortsætter under annoncen

dk/wp-content/uploads/2015/02/Landdistriktspris_Ã…rets-Iværksætter_Ã…rets-Ildsjæl_0171.jpg”>Landdistriktspris_Ã…rets Iværksætter_Ã…rets Ildsjæl_0171

Kvinden bag forretningen, Louise Badino, var nomineret til begge årets landdistriktspriser, Iværksætterprisen og Årets Ildsjæl.

Hun blev lørdag kåret til Årets Iværksætter ved uddelingen af de regionale landdistriktspriser i Svenstrup Forsamlingshus i weekenden., men det var faktisk primært på baggrund af en anden succeshistorie: Louise Badino er også kvinden bag firmaet Danish Island Weddings, der nu med tre-fire ansatte arrangerer romantiske bryllupper for primært udenlandske par på Ærø. Det er nu op mod 300 par om året, som vælger Louises firma som indgang til et bryllup på øen, hvor samlet 2000 udenlandske vielser om året skaber en omsætning på mellem 15-20 millioner kroner. Louise har desuden åbnet Café Lou Lou i Ærøskøbing.

Årets Ildsjæl i Syddanmark blev Fanø-kvinden Christel Seyfarth, som står bag øens strikkefestival. Christel har skabt opbakning i hele lokalsamfundet, hvor mange frivillige gør en stor indsats for festivalen, som tiltrækker mange turister, når den finders sted i september, der ellers er ydersæson.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk