Sydfynsk garde spillede på Rådhustorvet

4. juli 2021 Kultur

Søndag ved middagstid kom Peder Most Garden, som har hjemme i Svcendborg, på besøg i Sønderborg, hvor de spillede koncert på Rådhustorvet.

Peder Most Garden blev stiftet i 1953 i forbindelse med Svendborgs 700 års købstadsjubilæum. Dengang blev 60 unge, rødhårede drenge sendt ud på turné til 28 danske havnebyer for at reklamere for Svendborg og byjubilæet. Ekspeditionen blev foretaget i den tremastede skonnert ”Peder Most” og var en kæmpe succes for Svendborg.

Det skriver Peder Most Garden på hjemmesiden.

Artiklen fortsætter under annoncen

Navnet på garden stammer fra de kendte drengeromaner om den vakse Svendborg-knægt “Peder Most”, der var hovedperson i fem bøger fra begyndelsen af forrige århundrede skrevet af forfatteren Walter Christmas, der havde en vis tilknytning til byen, idet han havde været gift med en datter til den kendte Weber-familie fra Christiansminde.

Efter Svendborgs 700 års jubilæum blev garden skrinlagt, fordi der ikke var penge til at føre den videre.

Først i 1971 kunne en gruppe af byens foretagsomme forretningsdrivende med Bent Magelund i spidsen efter flere års fundraising endelig præsentere Peder Most Garden som en permanent og selvstændig garde.

Artiklen fortsætter under annoncen

I starten var det fortsat en ren drengegarde, men i 1977 fik pigerne også adgang.

Var der en festlig begivenhed i byen, så kunne man altid være sikker på, at Peder Most Garden var mødt frem for at underholde og sprede en god stemning. Man arrangerede også selv i en årrække de populære Tyrolerfester.

Du kan SE BILLEDER HER .

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk

RESERVER PLADS NU PÅ TLF. 30 89 15 49