Sygehusbyggeri forsinket og 30-60 millioner kroner dyrere

7. februar 2014 Uncategorized

Region Syddanmarks sygehusbyggerier i Aabenraa bliver forsinkede. Byggeriet af den første del af akutsygehuset – den såkaldte Fase 1 – vil komme til at koste mere og har taget længere tid end totalrådgiverne Creo Arkitekter og Aarhus Arkitekterne havde lagt op til.

Sygehusbyggeri: Forsinket og væsentligt dyrere.

Sygehusbyggeri: Forsinket og væsentligt dyrere.

Årsagen til forsinkelsen og fordyrelsen er mangelfuld planlægning og fejl og mangler i projektmaterialet fra totalrådgiverens side samt dårligt byggevejr med meget regn og en lang vinter mellem 2012 og 2013.

Region Syddanmark er ved at undersøge mulighederne for at søge erstatning fra totalrådgiverne, og innovationsudvalgsformanden er fortrøstningsfuld. Regionen skønner, at projektet bliver 30 millioner kroner dyrere, mens totalrådgiveren skønner, det koster omkring 60 millioner flere kroner.

– Vi mener, at vi har juridisk rygdækning til at kræve, at totalrådgiverne dækker en del af de udgifter, der er forbundet med en forsinkelse. Deres mangelfulde rådgivning har været med til at forsinke projektet og dermed fordyre det, siger Karsten Uno Petersen, formand for regionens innovationsudvalg.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk