Sygehuse: Bedre service plus en stor besparelse

3. juli 2014 Uncategorized

Pressemeddelelse:

Samarbejde og indkøb af nyt laboratorieudstyr på tværs af sygehusene i Region Syddanmark nedsætter svartiden på analyser og sparer regionen for over 15 millioner kroner om året – de næste syv år.

Carl Holst er yderst tilfreds med at spare 15 millioner kroner.

Carl Holst er yderst tilfreds med at spare 15 millioner kroner.

Artiklen fortsætter under annoncen

Samarbejde betaler sig. Det er en gammel kendt sandhed, og i Region Syddanmark har man fået syn for sagen. Regionen har lavet et samlet udbud for de fem sygehuse i Vejle, Kolding, Aabenraa, Sønderborg og Svendborg, og det har udløst helt nyt laboratorieudstyr til sygehusene og en årlig besparelse på over 15 millioner kroner per år de næste syv år.

Region Syddanmark har indgået aftalen med virksomheden Roche Diagnostics A/S.

Hurtigere svar til patienterne

Det nye laboratorieudstyr består af transportsystemer, analysesystemer og udstyr, der kan håndtere prøver før, under og efter analysen. Systemerne kan håndtere prøverne meget hurtigere, end man kan i dag.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det betyder, at sundhedspersonalet og dermed også patienterne kan få hurtigere svar på prøverne, og dermed en hurtigere diagnose og behandling. Det batter noget i det danske sundhedsvæsen, hvor omkring 80 procent af alle kliniske undersøgelser beror på svaret af laboratorieanalyser af eksempelvis blod, urin og andre legemsvæsker.

– Det er fantastisk, at personalet og patienterne inden længe kan få endnu hurtigere svar på deres prøver. Vi forsøger hele tiden at kigge på, hvordan vi kan optimere vores udstyr til alles bedste, og det nye laboratorieudstyr er et fremragende eksempel på det, siger Carl Holst, regionsrådsformand i Region Syddanmark.

Artiklen fortsætter under annoncen

Laboratorierne vil kunne analysere prøver for særligt hastende analyser på mellem 30 og 45 minutter.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. september 2021 Politik, Sønderborg

Når det gælder penge til Arne-pension venter borgmesteren på KL

24. september 2021 Politik

Borgmester Erik Lauritzen har bemærket, at regeringen lægger op til, at det er ved at skrue på indsatsen på at hjælpe unge i arbejde, der skal findes penge til at finansere den kommunale del af Arne-pensionen. “Men først skal regeringen forhandle med KL og først derefter kan vi sige, hvor regeringen foreslår, vi skal finde […]

Læs mere...