Sygehuse: Bedre service plus en stor besparelse

Arkivfoto
Arkivfoto
3. juli 2014 Samfund Skrevet af: Ole Kæhler

Pressemeddelelse:

Samarbejde og indkøb af nyt laboratorieudstyr på tværs af sygehusene i Region Syddanmark nedsætter svartiden på analyser og sparer regionen for over 15 millioner kroner om året – de næste syv år.

Samarbejde betaler sig. Det er en gammel kendt sandhed, og i Region Syddanmark har man fået syn for sagen. Regionen har lavet et samlet udbud for de fem sygehuse i Vejle, Kolding, Aabenraa, Sønderborg og Svendborg, og det har udløst helt nyt laboratorieudstyr til sygehusene og en årlig besparelse på over 15 millioner kroner per år de næste syv år.

Artiklen fortsætter under annoncen

Region Syddanmark har indgået aftalen med virksomheden Roche Diagnostics A/S.

Hurtigere svar til patienterne

Det nye laboratorieudstyr består af transportsystemer, analysesystemer og udstyr, der kan håndtere prøver før, under og efter analysen. Systemerne kan håndtere prøverne meget hurtigere, end man kan i dag.

Det betyder, at sundhedspersonalet og dermed også patienterne kan få hurtigere svar på prøverne, og dermed en hurtigere diagnose og behandling. Det batter noget i det danske sundhedsvæsen, hvor omkring 80 procent af alle kliniske undersøgelser beror på svaret af laboratorieanalyser af eksempelvis blod, urin og andre legemsvæsker.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Det er fantastisk, at personalet og patienterne inden længe kan få endnu hurtigere svar på deres prøver. Vi forsøger hele tiden at kigge på, hvordan vi kan optimere vores udstyr til alles bedste, og det nye laboratorieudstyr er et fremragende eksempel på det, siger Carl Holst, regionsrådsformand i Region Syddanmark.

Laboratorierne vil kunne analysere prøver for særligt hastende analyser på mellem 30 og 45 minutter.

16. juni 2024 Kultur, Sønderborg

WoodSculpture: Motorsavene er startet

16. juni 2024 Kultur

Søndag middag bød borgmester Erik Lauritzen velkommen på Slotskajen til dette års udgave af WoodSculpure Festival, hvor kunstnere laver flotte skulpturer ud af store træstammer. “Det har været en fatastisk weekend med koncerter, Markedsdage og Strikkefestival og nu glæder vi os over det her event, WoodSculpture, der vil trække folk til havnen, hvor de vil […]

Læs mere...