Sygeplejersker skal dele hus med pædagoger og socialrådgivere

31. marts 2014 Erhverv

Pressemeddelelse:

University College Syddanmarks bestyrelse har mandag den 31. marts peget på en flytning af sygeplejerskeuddannelsen fra Sønderborg til Aabenraa.

Sygeplejeelever skal til Aabenraa.

Sygeplejeelever skal til Aabenraa.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Jeg er glad for bestyrelsens valg, som er truffet på et godt, sagligt og vel oplyst grundlag. Vi har haft sygeplejerskeuddannelsens, aftagernes og ministeriets krav og behov for øje, og jeg er helt sikker på, at vi har truffet den beslutning, der fremmer uddannelsernes udvikling bedst muligt til gavn for alle dem, der skal nyde godt af de uddannedes kompetencer, siger næstformand Bent Øxenberg Hansen.

Der var to mulige scenarier: Sygeplejerskeuddannelsen skulle enten flytte til Alsion i Sønderborg i et bofællesskab med Syddansk Universitets erhvervs- og ingeniørstudier eller til Aabenraa i en nybygget campus, hvor UC Syddanmarks pædagog- og socialrådgiveruddannelser også får til huse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ifølge UC Syddanmark er der tre tungtvejende grunde til beslutningen:

Bestyrelsen stregede Sønderborg over.

Bestyrelsen stregede Sønderborg over.

Aabenraa-løsningen vil give de bedste muligheder for at styrke flerfagligheden og tværfagligheden. Den vil medføre et øget potentiale for forskning og udvikling og endelig er der bedre optagegrundlag i Aabenraa.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ifølge UC Syddanmark har de økonomiske aspekter ikke været afgørende for bestyrelsens beslutning, idet driftsudgifterne ved de to løsninger anslås til at være stort set ens.

Sagen skal nu formelt set til høring i regionsrådet, inden den endelige beslutning kan træffes af UC Syddanmarks bestyrelse. Efterfølgende skal beslutningen behandles i Uddannelses- og Forskningsministeriet inden flytningen af sygeplejerske-uddannelsen kan realiseres.

Sygeplejerskeuddannelsen skal sammen med pædagog- og socialrådgiveruddannelserne flytte ind i en nybygget campus i Aabenraa, der forventes at stå færdig i 2017.

Skrevet af: Ole [email protected]
6. december 2023 Politik, Sønderborg

Tysk rederi vil sejle faste ture mellem Flensborg og Sønderborg

6. december 2023 Politik

Et tysk rederi har henvendt sig til Sønderborg Havn og Sønderborg Kommune med ønske om at starte en fast turbåd mellem Flensborg og Sønderborg fra midten af marts måned. Rederiet ønsker at sejle to til tre gange dagligt med op til 50 passagerer mellem Flensborg og Sønderborg til ultimo oktober. Sikkerhedsregler siger, at området, hvor […]

Læs mere...