Sygeplejeskolen: Minister ser på forløbet – men skolen flytter

27. juni 2014 Uncategorized Skrevet af: Ole Kæhler

Pressemeddelelse:

Sønderborg Kommune har torsdag fået svar fra Uddannelses- og Forskningsministeriet vedrørende klagen om sagsforløbet i forbindelse med UC Syddanmarks bestyrelses beslutning om at flytte sygeplejeskolen fra Sønderborg til Aabenraa.images (2)

Artiklen fortsætter under annoncen

Uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen skriver i sit svar til kommunen, at hun er opmærksom på de klagepunkter, som Sønderborg Kommune har anført vedrørende grundlaget for UC Syddanmarks bestyrelses beslutning, og at ministeren derfor nu vil bede Styrelsen for Videregående Uddannelser om at undersøge disse punkter nærmere.

– Sønderborg Kommune har tilkendegivet overfor ministeren, at forløbet op til beslutningen om at flytte sygeplejeskolen har været problematisk, og at der er en række punkter, som er kritisable i bestyrelsens håndtering af sagen. Derfor er jeg tilfreds med, at ministeren nu har tilkendegivet, at hun vil have dele af sagsforløbet undersøgt til bunds, siger kommunaldirektør i Sønderborg Kommune, Søren Bonde.

Artiklen fortsætter under annoncen

I sit brev til Sønderborg Kommune skriver uddannelses- og forskningsministeren, at hun ikke har mulighed for at omgøre beslutningen om flytningen af sygeplejeskolen. Spørgsmålet om placeringen af skolen er en bestyrelsesafgørelse, fastslår Sofie Carsten Nielsen i sit svar til Sønderborg Kommune.by6

Artiklen fortsætter under annoncen

– Da Sønderborg Kommune indgav klagen til ministeren var kommunen naturligvis klar over, at det ville blive svært at få ændret selve beslutningen om flytningen. Det har dog været vigtigt for os at få påpeget, at hele forløbet omkring sygeplejeskolen efter vores opfattelse langt fra har været optimalt. Det bliver nu undersøgt nærmere, og vi ser frem til at få sagen belyst af Styrelsen for Videregående Uddannelser, siger Søren Bonde.

Med svaret fra Uddannelses- og Forskningsminister Sofie Carsten Nielsen ligger det dermed fast, at sygeplejeskolen i Sønderborg fra 2017 flytter til Aabenraa, og at der dermed – i forhold til skolens placering – er sat et punktum i sagen.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Vi mener fortsat, at beslutningen om at flytte skolen er forkert. Når det er sagt, så er Sønderborg fortsat Sønderjyllands bedste uddannelsesby, og vi vil blive endnu bedre. Arbejdet med at tiltrække nye uddannelser til byen er i fuld gang, og Sønderborg kan tilbyde hele pakken til de studerende – et internationalt studiemiljø, billige boliger, masser af kultur- og fritidstilbud til unge mennesker og en vidunderlig natur. Så nu handler det for Sønderborg om at se fremad, siger Søren Bonde.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

24. april 2024 Uddannelse, Sønderborg

Skolebestyrelsen til Alssund-Skolen er på plads

24. april 2024 Uddannelse

Der har hen over foråret været valg til den nye skolebestyrelse, der officielt tiltræder den 1. august, på Alssund-Skolen. Den nye skolebestyrelse blev valgt ved fredsvalg og består af nuværende bestyrelsesmedlemmer fra skolebestyrelserne på både Ahlmann-Skolen og Humlehøj-Skolen samt et enkelt nyt medlem. Bestyrelsen består af ni medlemmer, der fordeler sig med fem medlemmer fra […]

Læs mere...