Sygeplejeskolen: Minister ser på forløbet – men skolen flytter

27. juni 2014 Uncategorized

Pressemeddelelse:

Sønderborg Kommune har torsdag fået svar fra Uddannelses- og Forskningsministeriet vedrørende klagen om sagsforløbet i forbindelse med UC Syddanmarks bestyrelses beslutning om at flytte sygeplejeskolen fra Sønderborg til Aabenraa.images (2)

Artiklen fortsætter under annoncen

Uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen skriver i sit svar til kommunen, at hun er opmærksom på de klagepunkter, som Sønderborg Kommune har anført vedrørende grundlaget for UC Syddanmarks bestyrelses beslutning, og at ministeren derfor nu vil bede Styrelsen for Videregående Uddannelser om at undersøge disse punkter nærmere.

– Sønderborg Kommune har tilkendegivet overfor ministeren, at forløbet op til beslutningen om at flytte sygeplejeskolen har været problematisk, og at der er en række punkter, som er kritisable i bestyrelsens håndtering af sagen. Derfor er jeg tilfreds med, at ministeren nu har tilkendegivet, at hun vil have dele af sagsforløbet undersøgt til bunds, siger kommunaldirektør i Sønderborg Kommune, Søren Bonde.

Artiklen fortsætter under annoncen

I sit brev til Sønderborg Kommune skriver uddannelses- og forskningsministeren, at hun ikke har mulighed for at omgøre beslutningen om flytningen af sygeplejeskolen. Spørgsmålet om placeringen af skolen er en bestyrelsesafgørelse, fastslår Sofie Carsten Nielsen i sit svar til Sønderborg Kommune.by6

Artiklen fortsætter under annoncen

– Da Sønderborg Kommune indgav klagen til ministeren var kommunen naturligvis klar over, at det ville blive svært at få ændret selve beslutningen om flytningen. Det har dog været vigtigt for os at få påpeget, at hele forløbet omkring sygeplejeskolen efter vores opfattelse langt fra har været optimalt. Det bliver nu undersøgt nærmere, og vi ser frem til at få sagen belyst af Styrelsen for Videregående Uddannelser, siger Søren Bonde.

Med svaret fra Uddannelses- og Forskningsminister Sofie Carsten Nielsen ligger det dermed fast, at sygeplejeskolen i Sønderborg fra 2017 flytter til Aabenraa, og at der dermed – i forhold til skolens placering – er sat et punktum i sagen.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Vi mener fortsat, at beslutningen om at flytte skolen er forkert. Når det er sagt, så er Sønderborg fortsat Sønderjyllands bedste uddannelsesby, og vi vil blive endnu bedre. Arbejdet med at tiltrække nye uddannelser til byen er i fuld gang, og Sønderborg kan tilbyde hele pakken til de studerende – et internationalt studiemiljø, billige boliger, masser af kultur- og fritidstilbud til unge mennesker og en vidunderlig natur. Så nu handler det for Sønderborg om at se fremad, siger Søren Bonde.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
2. oktober 2022 Sport, Erhverv, Sønderborg

Nye spillerdragter til Dybbøl IU fodboldklub U9 hold fra Sydbank

2. oktober 2022 Sport

Sydbank støtter over 300 små og store foreninger og forbund over hele landet – lige fra de helt små, lokale klubber til de store professionelle regionale og nationale flagskibe og senest, har det lokale U9 hold fra Dybbøl IU fodboldklub fået et spilledragt-sponsorat fra Sydbank i Sønderborg. ”Vi er rigtig glade for, og stolte over, […]

Læs mere...