Symfoniorkestret åbner dørene til en ellers lukket koncert

28. maj 2020 Kultur

Sønderjyllands Symfoniorkester har tidligere meldt ud, at dirigentdebutkoncerten, som skulle finde sted i starten af juni i Sønderborg, er lukket for publikum. Men med de nye udmeldinger om genåbningen af kulturarrangementer med siddende publikum, er det med stor glæde nu muligt for symfoniorkestret at invitere et begrænset antal publikummer til debutkoncert i Koncertsalen i Alsion.

Debutkoncerten er rykket i forhold til den tidligere udmeldte dato og finder nu sted fredag 12. juni 2020 kl. 12.30 i Koncertsalen Alsion, Sønderborg. Koncerten er gratis, men kun med tilmelding gives der adgang. Tilmelding sker efter først-til-mølle-princip via mail til info@sdjsymfoni.dk.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tilmeldingsfristen er tirsdag 9. juni klokken 12.00. Det er med de nuværende retningslinjer muligt at lukke 120 publikummer ind til denne koncert, skriver Sønderjyllands Symfoniorkester.

Der åbnes op for koncerten efter de senest udmeldte retningslinjer for indendørs koncertaktiviteter med siddende publikum, så publikum og orkestermedlemmer kan føle sig trygge. Der indføres afstand mellem publikum og i orkestret og der vil være øget fokus på hygiejne. Medarbejdere fra symfoniorkestret er tilstede til at guide publikum fra start fra slut.

Artiklen fortsætter under annoncen

Til eksamen i Beethoven, Shostakovich og Haydn

Publikum får denne eftermiddag lejlighed til at opleve en ung dirigent for foden af sin karriere. Koncertens hovedperson er dirigent Nathanaël Iselin, der debuterer fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium med denne afgangseksamen, hvor der udover publikum også er et censorpanel tilstede. Nathanaël Iselin har under sit dirigentstudie modtaget undervisning og vejledning af dirigenterne Michael Schønwandt og Giordano Bellincampi.

Artiklen fortsætter under annoncen

På programmet er Fabien Waksmanns Protonic Games og uddrag fra Beethovens klaverkoncert nr. 3 og Shostakovich’ klaverkoncert nr. 2 med solisten Ruben Høgh. Koncerten afsluttes med Haydns symfoni nr. 83 ”La Poule”.

Med denne koncert tager symfoniorkestret således det første skridt mod atter at kunne byde publikum velkommen til symfoniske koncerter i hele Syd- og Sønderjylland og Sydslesvig, og vi glæder os til gensynet med alle vores trofaste publikummer.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk