Symfoniorkestret: Debutkoncert med publikum på

12. juni 2020 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Dirigent Nathanaël Iselin stod fredag middag foran Sønderjyllands Symfoniorkester, som han skulle føre gennem værker af Fabien Waksmann, Beethoven og Haydn i sin debutkoncert.

“Debutkoncerter plejer at være lukkede og sædvanligvis spilles der alene for tre censorer, som skal bedømme dirigentens arbejde”, siger musikchef Nikolaj Andersen til SønderborgNYT.

Ingen af de musikere, som SønderborgNYT talte med, kan huske, at en dirigent, der ikke bestod ved sin debutkoncert.

“Men vi skal sige bestået eller ikke-bestået og så skal vi lave en udtalelse”, siger en af de tre censorer til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Når koncerten slutter, så varer det en times tid, inden jeg får at vide, om jeg består”, siger hovedpersonen, Nathanaël Iselin.

Dejligt at spille koncert

Musikerne nød at være på scenen, selvom der var Corona-afstand mellem dem og på publikumsrækkerne var det også kun hvert andet sæde, der var i brug. 120 var sluset ind.

“Det er rigtigt dejligt at spille koncert igen”, siger Bettina Zielke.

Corona-pausen er brugt på at øve – og det har ikke været som at sidde og skrive skolestile, der ikke skulle afleveres.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg udnyttede, at jeg havde så meget tid og gik i gang med at komme i dybden med nogle af de store værker”, siger Bettina Zielke.

13. juni 2024 Augustenborg, Politik

Rammerne for Sundhedshus Augustenborg er ved at være på plads

13. juni 2024 Augustenborg

Det tidligere rådhus i Augustenborg skal være Sundhedshus og bliver dermed bolig for et stærkt sundhedstilbud, der vil give masser af fordele for borgerne i byen. Rammerne for selve driften af Sundhedshus Augustenborg er ved at falde på plads, og det samme er lejerne i sundhedshuset. Sønderborg Kommune har nemlig haft dialogmøde med ni sundhedsaktører, […]

Læs mere...