Symfoniorkestret: Læg ører til Mahler og Alma Deutscher i Alsion

14. maj 2019 Kultur

Når de helt store symfoniske værker skal serveres for publikum, retter Sønderjyllands Symfoniorkester henvendelse til Schleswig-Holsteinisches Sinfonieorchester.

Dette mangeårige samarbejde udfoldes hvert år med en koncert i den helt store skala – denne gang med Mahlers 6. symfoni og Alma Deutschers vals ”Sirenenklänge” på programmet, skriver symfoniorkestret.

Gustav Mahlers symfoni nr 6 kaldes også ”Den Tragiske” og ligesom med hans andre symfonier kommer lytteren meget tæt på hans person. Mahlers sjette symfoni er imidlertid et af de klareste eksempler på, hvordan en komponist skriver sig selv med ind i musikken, og især de skæbnesvangre hammerslag med den mægtige Mahlerhammer et helt konkret eksempel herpå.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den kun 14-årige Alma Deutscher har gjort sig bemærket som både komponist, pianist og violinist og har i en meget ung alder allerede skrevet en flot række kompositioner herunder en klaversonate, en kort opera med titlen The Sweeper of Dreams, en koncert for violin, klaver og orkester, en klaverkoncert og helaftensoperaen Cinderella, som har modtaget stor kritikerros.

Nu kan publikum glæde sig til at opleve uropførelsen af Alma Deutschers første vals Sirenenklänge, hvor byens lyde med sirener og dyttende biler har været inspiration til et musikstykke med gadens grimme lyde, der forvandles til smuk musik.

Artiklen fortsætter under annoncen

Koncerten kan nydes i Alsion den 23. maj – og billetter finder du HER på LINKET

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk