Symfoniorkestret og Rikke Sandberg spillede Hermann D. Koppels koncert nr. 3

9. maj 2019 Kultur

Voed torsdagens koncert med Sønderjyllands Symfoniorkester var der cd-indspilning, hvor det var pianist Rikke Sandberg, der sad ved flygelet.

“Jeg vil gerne sige hjerteligt velkommen til publikum og i aften er salen fyldt. Det er jo dejligt og I får lov til at medvirke under indspilningen”, sagde musikchef Nikolaj Andersen inden koncerten.

“Indspilning betyder, at skal der hostes, så skal man først lige kigge på trompetisterne og når de hæver trompeterne, skal man være klar”.

Musikken, der skulle indspilles, er af Hermann D. Koppel og det handlede om en af hans fire klaverkoncerter, Koncert nr. 3 fra 1948, som nok er hans i dag mest opførte instrumentalværk.

Artiklen fortsætter under annoncen

Rikke Sandberg har også indspillet filmmusik til “Adams æbler”, “Afgrunden” og “Historien om en moder” og er aktuel med en ny anmelderrost CD ”Stolen Moments” med indspilninger af Brahms’ evigtgyldige klaversoloværker.

Dirigenten Bo Holten sluttede aftenens koncert med at lede os ind i såvel ømheden og sødmen som det kraftfulde og storslåede i Tjajkovskijs 5. symfoni, som er fyldt med både den romantiske kraft og en uudslukkelig russisk livsglød.

Den 23. maj er det Mahler, der er programmet – Køb BILLET HER

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
29. november 2021 Uddannelse, Sønderborg

Statsskolen gør klar til Maskerade

29. november 2021 Uddannelse

I weekenden blev der øvet intenst af hele det hold, som er en del af Statsskolens årlige musical, der har premiere på fredag. Og mens der blev øvet, blev der også syet lystigt på det tøj, som skuespillerne skal have på. “Vi har generalprøve på onsdag og den dag er det afgangsklasser fra folkeskoler, som […]

Læs mere...