Symfoniorkestret spiller koncert med kæmpe kor

29. oktober 2018 Kultur

Det bliver en smuk aften med følelserne helt uden på tøjet, når Sønderjyllands Symfoniorkester i samarbejde med fire dygtige solister, Flensburger Bach-Chor og Symphonischer Chor Hamburg under ledelse af Matthias Janz opfører Antonín Dvoráks smukke værk Stabat mater. Dvorák skrev musikken til den ældgamle latinske tekst, omhandlende den sørgende Jesu moder, i en dyb sorgperiode, hvor han selv havde mistet sin kun to dage gamle datter Josefa. Koncerten finder sted fredag den 16. nov. 2018 kl. 20.00 i Koncertsalen i Alsion.

Den latinske tekst til Stabat mater blev skrevet i 1200-tallet af en franciskanermunk og er en overvældende fortælling om en mor, der ser sin døende søn på korset. Antonín Dvoráks udgave af musikken til den sørgende moder betegnes som den mest symfoniske af de forskellige musikalske udgaver. Selvom man som lytter overvældes af en stærk emotionel musikoplevelse ender værket dog i en optimistisk stemning, der vækker håb i sorgen, skriver symnoniorkestret til SønderborgNYT.

Sangstemmerne synges af de talentfulde solister Johanna Winkel, sopran, Wiebke Lehmkuhl, alt, Sebastian Kohlhepp, tenor, Wilhelm Schwinghammer, bas)og de to store kor Flensburger Bach-Chor og Symphonischer Chor Hamburg.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderjyllands Symfoniorkester leverer musikken, og det bliver et rigtig flot syn, når over 100 musikere og sangere fylder scenen godt ud.

Udover Dvoráks Stabat mater byder koncertprogrammet også på franske Charles Gounods Messe solenelle, St. Cecilia. Messen er skrevet til musikkens skytsengel St. Cæcilia og blev uropført på St. Cæcilia dag i 1855.

Sønderjyllands Symfoniorkester, solister og kor dirigeres af Matthias Janz.

Du kan købe din BILLET HER

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk