Symfoniorkestret præsenterer 3 gange Henrik

4. februar 2019 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Den danske og internationalt kendte komponist og musiker Anders Koppel har skrevet adskillige kompositioner i mange forskellige genrer; fra filmmusik til symfoniske værker. Koppels Toccata til Safri Duo er fra 1990 og blev senere lavet i en orkesterversion.

De to udgaver af værket er i dag kendt og spillet over hele verden.

Det er orkesterversionen, som Sønderjyllands Symfoniorkester blandt fire andre spændende værker leverer musikken fra under koncerten ”3 gange Henrik”.

For Henrik Cornelius Hansen, som er koncertens ene slagtøjssolist, er det noget helt særligt at spille netop dette værk. Han gik på konservatoriet samtidig med de to musikere bag Safri Duo, som var store idealer på solistscenen, dengang han var under uddannelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Værket er meget udadvendt og udfordrer slagtøjsspillerne, fordi det sine steder er ret vanskeligt. Men de spillede det så fremragende og har i min optik præget den måde slagtøjssolister optræder på i dag, og de mål man sigter efter. Det her værk var helt centralt dengang og blev spillet meget. Det har en stor betydning for mig, og det er et fedt, velskrevet og sjovt værk”, fortæller Henrik Cornelius Hansen i en pressemeddelelse.

Læs også: Spændende jobmulighed i Sønderjyllands Symfoniorkester

Artiklen fortsætter under annoncen

Forberedelserne til koncerten startede for et års tid siden. Selv om værket ikke er nyt for de to erfarne slagtøjssolister, øves der flittigt. Stykket har mange detaljer, og når det gælder samspillet, er en god forbindelse altafgørende. ”Man skal have en god kontakt til hinanden og dirigenten, som holder styr på alt dét, der ligger bagved,” siger Henrik Termansen. Dirigent og koncertens tredje Henrik er den erfarne Henrik Vagn Christensen, som bevæger sig hjemmevant i alle afskygninger af den symfoniske musik.

Artiklen fortsætter under annoncen

Udover Anders Koppels Toccata for vibrafon, marimba og orkester byder koncertens program på musik af Larsson, Barber, Grieg og Mozart.

Her kan du købe DIN BILLET

19. april 2024 112, Sønderborg

Politiet fandt flere kilo narko

19. april 2024 112

Torsdag ransagede politiet en lejlighed i Sønderborg by og de fandt flere kilo ulovlige stoffer. “Der var godt 2,8 kilo skunk og 1,5 kilo hash i lejligheden”, siger Chris Thorning Vesterdal fra politiet. Det var et tip, som fik politiet til at komme. “Vi sigtede 29-årig kvinde fra Rødding og en jævnladrende mand, som ikke […]

Læs mere...